Bavyera'da iltica başvuruları azaldı

Bavyera'da iltica başvuruları azaldı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde 2020 iltica raporunu açıklayan İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), eyalete yapılan iltica başvurularının önceki yıllara oranla azaldığını duyurdu.

Açıklamaya göre aynı yıl içerisinde yaklaşık 18 bin sığınmacı iltica talebinde bulundu. 6 bin 428 başvuru kabul edilirken, diğerleri için geri gönderme işlemi başlatıldı.

''ÜLKEYİ TERKETMEK ZORUNDALAR''
2020 yılında daha önceleri iltica talepleri kabul edilmeyen toplam 1558 kişi ülkelerine geri gönderildi. Yaklaşık 8 bin sığınmacının ise kendi istekleriyle ülkeyi terk ettiği belirtildi. Önceki yıllara göre iltica taleplerinin azaldığını belirten Herrmann, “Başvurusu kabul edilenler için tüm imkânlar açıktır, ancak diğerleri ülkeyi terk etmek zorundalar” dedi. İltica başvurusu kabul edilmeyip geri gönderilenlerin çoğunun polisiye olaylara karışmış olduğunu belirten Herrmann, geri gönderme işlemlerinin en fazla Ukrayna, Romanya ve Arnavutluk gibi ülke vatandaşları olduğunu kaydetti.

Diğer yandan koronavirüs tehlikesine dikkati çeken Bavyera Sığınmacılar Konseyi, geri gönderme işlemlerinin pandemi döneminde durdurulmasını istedi. Aynı zamanda mültecilerin barınma koşullarının düzeltilmesini talep eden konsey, korona vakalarının en fazla buralarda ortaya çıktığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT