Bavyera'da çalışanların yarısı hasta...

Bavyera'da çalışanların yarısı hasta...

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre Bavyera'da çalışan insanların yarısı hastalıklarla mücadele ediyor.

DAK Bavyera'nın güncel sağlık raporunda yer alan bilgilere göre "Çalışanların yarısından fazlası tamamen bitkin, birçoğu baş ağrısı gibi şikayetlerden muzdarip."

Rapora göre, Bavyera'daki neredeyse her iki çalışandan biri düzenli olarak iş yerinde personel eksikliği hissediyor ve bu sağlıkları için ciddi sonuçlar doğuruyor. Başka bir sorun ise birçok insan hasta olduklarında bile, yeterli çalışan olmaması sebebiyle işe gitmek zorunda kalıyor.

Bavyera'da personel eksikliği: sırt ağrısı, uykusuzluk, aileye ayıracak zaman yok

Ankette, Bavyeralı çalışanların yüzde 45'i düzenli olarak personel sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Sadece yüzde 13'ü geçen yıl bu yükle uğraşmak zorunda kalmadı. "Personel sıkıntısı sağlık riski" başlıklı çalışma, etkilenenlerin son teslim tarihlerini karşılama ve performans gösterme, fazla mesai yapma ve molaları kaçırma konusunda büyük bir baskı altında olduğunu gösteriyor. DAK raporuna göre, "Deneyimlenen personel eksikliğinin yoğunluğu ile iş yükü çok keskin bir şekilde artıyor".

Etkilenen kişiler boş zamanlarında da genellikle kendini kapatamaz, spor yapamaz ve hobileri, aileleri ve arkadaşlarıyla çok az zaman geçirebilir. Sonuç olarak, yarısı kendilerini kalıcı olarak yorgun ve bitkin hissediyor. Üçte biri sırt ağrısı veya diğer kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarından muzdariptir ve benzer bir oran uyku bozukluklarını semptom olarak belirtmektedir. Beşte birinin başı ağrıyor.

HABERE YORUM KAT