Bavyera Yeşiller’den “NSU” atağı: Dosyanın aydınlatılması için  72 soruluk 3 önerge verilecek

Bavyera Yeşiller’den “NSU” atağı: Dosyanın aydınlatılması için 72 soruluk 3 önerge verilecek

Yeşil siyasetçi Cemal Bozoğlu Bavyera Eyalet Meclis Grubu ile birlikte NSU ırkçı cinayetlerinin üstüne gidiyor. Ama bu sefer aydınlatılmak üzere.

Birlik’90 / Yeşiller partisinin Bavyera Eyalet Meclis Grubu Aşırı Sağa Karşı Stratejiler Sözcüsü ve Göç ve Uyum Sorumlusu Cemal Bozoğlu, ırkçı terör örgütü NSU’nun eyalette  işlediği cinayetleri ve tüm suçları aydınlatmak üzere kolları sıvadı. 

Cemal Bozoğlu NSU II. Meclis Araştırma Komisyonu kararı verilene kadar Bavyera hükümetinin  dosyaları koruma kararının devam etmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

ÖZELLİKLE NÜRNBERG’E BÜYÜTEÇ

Yeşil vekil Bozoğlu konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında  Almanya çapında 2000-2007 yılları arasında, 8’i Türk 10 kişiyi katleden ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin Bavyera eyaletinde  5 kişiyi öldürdüğünü ve bir lokalin bombalanmasından sorumlu olduğuna işaret etti.  

Bozoğlu NSU konusunda karanlıkta kalan konuların aydınlatılması amacıyla Yeşiller Meclis Grubu’nun aksiyon planını yürürlüğe koyduğunu belirtti. 

BAVYERA HÜKÜMETİNE PROTESTO

Yeşiller Bavyera Eyalet Meclis Milletvekili Cemal Bozoğlu 72 soruyu kapsayan üç araştırma önergesi ile Yeşiller meclis grubunun atağa geçtiğini belirterek, “Özellikle Nürnberg şehrinde yapılan suikast ve saldırıları mercek altına aldık. Bunun yanında Bavyera hükümetinin NSU dosyaları koruma kararını kaldırmayı düşünmesini protesto eden grubumuz NSU II. Meclis Araştırma Komisyonu kararı verilene kadar dosyaları koruma kararının devam etmesi gerektiğini savundu” dedi.

Gelecek hafta ve aylarda değişik parlamenter girişimlerde bulunacaklarını belirten Cemal Bozoğlu, şu bilgileri verdi: 

DESTEK VERENLER NEREDE?

“Şimdiye kadar yapılan girişimlerde ve NSU davasında suçlulara destek ve ilişki ağı açığa kavuşturulamadı. NSU mahkemesi sonuçlandığında kararı naziler alkışlayarak, kurban yakınları ise ağlayarak karşıladılar. Destek verenler ağının açığa çıkarılamaması gelecek açısından büyük tehlike oluşturuyor. Gelecekte yapılabilecek saldırılara zemin sağlıyor. Güvenlik teşkilatının eksik kalması ve zafiyetinin nedenleri araştırılarak eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Aksi takdirde gelecekte daha büyük sorunlar karşımıza çıkacak. 

Girişimlerimiz parlamento araştırma komisyonundan özel yetkili savcıya kadar uzanacak. Şu anda sivil inisiyatifler ve mağdur yakınları II. Parlamento araştırma komisyonu kurulması için imza topluyorlar. Bavyera içişleri bakanlığını bu karar belli olana kadar hiçbir dosyaya dokunmamaya çağırıyoruz.”

+49-MÜNİH

HABERE YORUM KAT