Bavyera eyalet milletvekili Arif Taşdelen: “Pandemi öncelikle göçmenleri vurdu”

Bavyera eyalet milletvekili Arif Taşdelen: “Pandemi öncelikle göçmenleri vurdu”

Bavyera Parlamentosu SPD Meclis Grubu Uyum Sorumlusu Arif Taşdelen salgın döneminde “eşitsizliğin” arttığına, krizden göçmenlerin daha çok etkilendiğine işaret etti. Taşdelen “Çocuklarımız Müslüman olduklarını gizlemek zorunda kalabilir” dedi.

Sosyal demokrat (SPD) siyasetçi Arif Taşdelen, son derece sıkıntılı bir yılın geride bırakılmak üzere olduğunu belirterek, küresel salgının Almanya’daki toplumda da eşitsizliği daha bir artırdığına dikat çekti. Taşdelen şunları söyledi: 
“Pandemi toplumdaki eşitsizliği daha arttırdı veya daha net ortaya çıkardı. Bilimsel araştırmalara göre pandemi, Almanya’da göçmenleri daha ağır etkiledi. Göçmenlerin çalıştığı sektörler, krizden en çok etkilendi. Bu nedenle çok sayıda göçmen işini kaybetti veya önümüzdeki aylarda maalesef kaybedecek. Bu zor dönemi ancak yardımlaşma ve dayanışma ile hep beraber atlatabiliriz. 
“2021 BİZİ ESKİ HAYATIMIZA KAVUŞTURSUN“
Türk ve Müslümanlara karşı düşmanlık bu toplumda hızla çoğaldı. Bu durumun önüne geçilmezse, bizden sonraki nesiller Müslüman olduklarını gizlemek zorunda kalacaklar.  
Umarım 2021 bizi eski hayatımıza kavuşturur ve hep beraber hasret gidermemizi sağlar. Mutlu ve sağlıklı yeni bir sene diliyorum.“
Sosyal demokrat siyasetçi Taşdelen dini ihtiyaçların yanında sosyal etkinliklere de ağırlık veren derneklerin, camiler ile cemevlerinin de korona krizinden etkilendiğini belirterek devletin gereken yardımı yapması için Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder’e bir mektup yazdığını bildirdi.
Arif Taşdelen, Müslüman olduğu için meslek eğitimi başvurusu reddedilen bir gencimiz için de Brandenburg Eyalet Başkanı Dietmar Woidke’ye bir mektup yazmış ve söz konusu şirkete verilen meslek eğitimi ödülünün geri alınmasını istemişti. 
İLHAN BABA – NÜRNBERG
 

HABERE YORUM KAT