Başkonsolos Günay’dan takdir belgesi: Onlar Münih’in en başarılı öğrencileri

Başkonsolos Günay’dan takdir belgesi: Onlar Münih’in en başarılı öğrencileri

Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, liseden (Gymnasium) dereceyle mezun olan üç başarılı öğrenciyi takdirname sundu.

Almanya’daki Türk toplumunun eğitimine verilen önemi vurgulamak ve özellikle lise düzeyinde eğitime teşvik vermek amacıyla Berlin Büyükelçiliği himayesinde Almanya’daki konsolosluklar başarıl Türk öğrencilerine takdirname veriyor. 

Bu çerçevede Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, 2018 -2019 öğretim döneminde Başkonsolosluğun görev bölgesinde liseden 1,3 bitirme notuyla mezun olan ve Augsburg Üniversitesi’nde eğitimine devam eden Simge Aykaç, yine 1,3 bitirme notuyla liseden mezun olan ve Münih Teknik Üniversitesi’nde eğitimine devam eden Timur Etem Eke ve yine 1,3 bitirme notu ile liseden mezun olan ve Franfurt Goethe Üniversitesi’nde eğitim gören Zeynep Bulut adlı öğrencileri makamında ağırladı. 

Yeni Posta gazetesinden Zeki Ege’nin haberine göre, başarılı öğrenciler için düzenlenen törende, Başkonsolos Günay, öğrencileri tebrik etti, gurur tablosunu yaşatan öğrencilerin ailelerine de gençlerin eğitimlerine sağladıkları destek için teşekkür etti. Aynı şekilde Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Çakır da başarılı öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Törende Başkonsolos Mehmet Günay başarılı öğrencilere birer hediye ve takdir belgesi, Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Çakır da birer kitap sundu. 

+49 - MÜNİH

HABERE YORUM KAT