Başında Almanya'dan Türkiye'ye sınır dışı edilmek istenen Mardinli mafya babasının bulunduğu suç çetesi ortalığı birbirine kattı!

Başında Almanya'dan Türkiye'ye sınır dışı edilmek istenen Mardinli mafya babasının bulunduğu suç çetesi ortalığı birbirine kattı!

Almanya'daki yüzlerce polis son haftalarda El-Zein aşiretinin üyelerini tutuklamak için çalışıyor. Baskınlar kapsamında NRW başta olmak üzere, Berlin, Aşağı Saksonya ve Hesse eyaletlerinden 50'den fazla daire ve iş yeri arandı.

El-Zein çetesinin üyeleri resmi kayıtlarda kendilerini Almanya'nın sağladığı işsizlik maaşı ve korona yardımlarıyla geçim sağlıyor olarak gösteriyor. Ancak tutuklanan aşiret üyeleri gasp, uyuşturucu ticareti ve yasa dışı kumar oynatma gibi suçlardan yargılanıyorlar.

Federal Polis Teşkilatı, mafya aşiretleri için "ortak bir etnik kökenden gelen suç çetelerinin kendi değerlerini Alman hukuk sisteminin üstünde tuttuğunu" söylüyor. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, bu konunun ciddiye alınması gerektiğini ve aşiret suçlarıyla topyekün mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor. 

El-Zein çetesinin başında bir Türk mü var?

Çetenin başında 'Berlin'in Babası' olarak bilinen Mahmud El Zein bulunuyordu. Mahmut El Zein ve aşireti yapılan resmi araştırmalara göre Mardin'in Savur ilçesinin Üçkavak köyünden geldiği söyleniyor. El-Zein'ın Türkiye'de birçok akrabası bulunuyor. Berlin polisi daha önce çete liderinin Türkiye'deki isminin Mahmut Uca olduğunu açıklamıştı. Alman medyası, Mahmud El Zein'ın 2003 yılında dönemin Alman İçişleri Bakanı tarafından Türkiye'ye sınır dışı edilmek istediğini bildiriyor. Alman İstihbaratı, mafya lideri için Türkiye’ye gelerek araştırma yaptığında Lübnanlı olmadığını, Türkiyeli olduğunu ve Mardin nüfusuna kayıtlı olduğunu belirliyor. Türkiye İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ‘‘25 yıldır Türkiye'ye girmeyen ve askerliğini yapmayan bir kişinin, vatandaşlığı otomatikman düşer'' diyerek bunu reddediyor.

Artı49                                                                                                                Fotoğraf: Jonas Augustin - Unsplash

HABERE YORUM KAT