Başı Rumenler çekiyor: Almanya’da 40 binden fazla hayat kadını var

Başı Rumenler çekiyor: Almanya’da 40 binden fazla hayat kadını var

Federal Almanya’daki hayat kadını sayısı kadar çalışanların ulusal kökenleri de ilginç sonuçlar verdi. Yeraltı dünyasında Almanya’ya “Avrupa’nın genelevi” olarak bakılıyor. Bu arz, “getirinin yüksekliğine” bağlanıyor. 

Federal Almanya’da dünyanın en eski mesleğini icra edenlerin resmi sayısı açıklandı. Kayıtlara geçen rakamlara göre ülkede 40 bin 400 hayat kadını  çalışıyor. Başı Rumenler çekerken Alman kadınları son sıralarda geliyor. 

Federal İstatistik Dairesi’nin açıklamasına göre geçen yıl mekânlar için ise 2 bin 170 ruhsat alındı. Almanya’da hayat kadınlarını koruma yasası çerçevesinde 1 Temmuz 2017’den itibaren kayıtlı ve ruhsatlı çalışma mecburiyeti getirildi. Federal İstatistik  Dairesi kayıt dışı işletmeler nedeniyle birçok hayat kadınının istatistiklere dahil edilmediğini bildirdi. 

İlgili dairenin konuya ilişkin istatistikleri şöyle:

Hayat kadınlarının yüzde 78’i 21-44 yaşları arasında. Yüzde 17’si 45 yaş ve üzeri, yüzde 5’i 18 ila 20 yaşları arasında. 

Hayat kadınlarının sadece yüzde 19’u Alman vatandaşı. Ancak bu topluluğun yüzde 35’ini Rumen, yüzde 11’ini Bulgar ve yüzde 8’ini Macar kadınları oluşturuyor.

+49 - WİESBADEN

Foto: Andreas Arnold/DPA

 

HABERE YORUM KAT