Başbakana ve bakana ölüm tehdidi yargıda bitti

Başbakana ve bakana ölüm tehdidi yargıda bitti

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge’a ölüm tehditleri savuran kişi para ve “mektupla özür dileme” cezasına çarptırıldı.

Hollanda’nın Tilburg kentinde yaşayan  Dion van B. adlı bir sosyal medya kullanıcısı, Twitter hesabı üzerinden Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge’u ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle 750 avro para cezasına çarpıtıldı. 55 yaşındaki Dion van B.'nin, ayrıca mahkeme kararıyla hem Başbakan’dan hem de Sağlık Bakanı’ndan mektup yazarak özür dileyeceği öğrenildi.

“BAŞBAKAN VE SAĞLIK BAKANINA KURŞUN SIKMA ZAMANI”

B., sosyal medyada yaptığı tehdit dolu yazısında şu paylaşıma yer vermişti:

“MKE berbat bir duruma gidiyor, bütün kabineye, başbakana (Mark Rutte) ve sağlık bakanına (Hugo de Jonge) bir kurşun sıkmanın sırası geldi.” 

Hollanda’da çalışmalarını sürdüren gazeteci Eşref Kerküklü’nün haberine göre Dian van B.’nin avukatı bu ifadelerin fikir özgürlüğü kapsamında kaldığını ileri sürerken, B., “Bunları söylememeliydim” diyerek sözlerinin ciddiyetini kabullendi. 

Savcı ise B.’nin yazdıklarının içinde bomba simgelerinin kullanılmış olduğunu da belirterek, bunun tam bir tehdit olduğunu savundu. Mahkeme, Dion van B.’nin kullandığı ifadelerin kesin birer tehdit olduğunu kabul etti. Ancak 1500 avro para cezası ve bir ay hapis cezası talebi kabul görmedi. Sonuçta Dion van B., 750 avro para cezasına çarptırıldı.

+49 – AMSTERDAM

Kaynak: esrefkerkuklu.com

 

HABERE YORUM KAT