Barselona'da yaşılar için robot bakıcı projesi

Barselona'da yaşılar için robot bakıcı projesi

Barselona 'da yaşlıların yaşam koşullarını rahatlatmak amacıyla robot bakıcı projesi devreye sokuldu. Robot bakıcıları hayata geçirmeyi amaçlayan belediye meclisi yıl sonuna kadar 50 eve daha robot bakıcı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

 Barselona, yaşlı vatandaşların yaşam koşullarını teknoloji yoluyla iyileştirmek için bir robot bakıcı kullanmayı deniyor. 

 

BELEDİYE MECLİSİ'NDEN ROBOT BAKICI PROJESİ


  İspanya’nın Barcelona kenti yönetimi, yaşlı vatandaşlarının günlük hayatlarını devam ettirebilmeleri için teknolojiden faydalanmaya çalışıyor. Belediye meclisi, robot bakıcıları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Henüz denem aşamasında olan proje kapsamında 75 yaşında bir Barselona sakini Margarita Fernandez, yaklaşık 2 aydır "Misty" adlı robotla yaşıyor. Tek başına yaşayan Barcelona’da yaşı ilerlemiş kişiler hem robot ile arkadaşlık ediyor hem de ilaçlarını almak gibi günlük rutinini yerine getiriyor. 

''YIL SONUNA KADAR ROBOT BAKICI SAYISI ARTACAK''


  Robot bakıcı ile yaşayan Margarita Fernandez, “Yaptığı şeyler, yalnız yaşayan ve bir arkadaşa ihtiyaç duyan yaşlı insanlara yardım edişi ilginç. Hayatı biraz olsun keyifli hale getiriyor" dedi. 
  Barselona Sosyal Haklardan Sorumlu Belediye Meclisi Üyesi Laura Perez, “Gelecekte uzaktan bakım hizmetinin nasıl olabileceği ve şehirdeki yaşlıların ihtiyaçlarını en iyi şekilde nasıl karşılayabileceğimiz konusunda bize bir fikir veriyor” ifadelerini kullandı. 
  Barcelona Belediye Meclisi yıl sonuna kadar 50 eve daha robot bakıcı sağlamayı hedefliyor. 

+49  

FOTOĞRAF: elperiodico.com

HABERE YORUM KAT