Barbie filmi yüzünden uluslararası pembe boya kıtlığı yaşanıyor

Barbie filmi yüzünden uluslararası pembe boya kıtlığı yaşanıyor

Bu yıl vizyona girmesi için sinema tutkunlarının gün saydığı Barbie filminin setinde kullanılan pembe boyalar uluslararası boya kıtlığına sebep oldu.

Bu yıl Temmuz ayında gösterime girecek olan Barbie filmi, uzun zamandır sevilen oyunları, kıyafetleri ve oyuncaklarıyla tanınan klasik Barbie serisini beyaz perdede canlandıracak.

Filmin başrollerini ünlü oyuncular Margot Robbie ve Ryan Gosling paylaşırken, sette kullanılan pembe boyaların aşırı derecede fazla olduğu göze çarpıyor. Yönetmen Greta Gerwig'in liderlik ettiği Barbie filminde, setin pembe renge boyanması, ikonik oyuncak bebek Barbie'ye saygı gösterirken aynı zamanda pembe boya kıtlığına yol açtı.

"Pamuk Prenses" ve "Küçük Kadınlar" gibi klasik masalları beyaz perdeye taşıyan Gerwig, setin her şeyinin pembe olmasında ısrar etti. Bu tercihin sebebi, pembenin çocukluğu koruyacağına olan inancıydı ve Gerwig'e göre çocukluğun korunması her şeyden daha önemliydi.

Ancak bu durum, neredeyse tüm pembe boyaların tükenmesine neden oldu. Yapılan açıklamada, Rosco boyalarının pembe floresan tonlarının kullanıldığı set inşaatı sırasında uluslararası bir boya kıtlığı yaşandığı belirtildi.

Gerwig ayrıca, sette "otantik bir yapaylık" hissi yaratmak için bilgisayar tabanlı görüntüleme (CGI) yerine, gökyüzü ve dağların el ile boyanmış bir arka planını tercih ettiğini de ekledi.

Fotoğraf: ErikaWittlieb - Pixabay

HABERE YORUM KAT