Balyoz’da hapis yatan Amiral, Özgür Özel’in A takımında: Bakın neler anlattı

Balyoz’da hapis yatan Amiral, Özgür Özel’in A takımında: Bakın neler anlattı

Özgür Özel'in kurultay öncesi A takımında olacağını açıkladığı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu Parti Meclisi'ne girdi. FETÖ kumpasından 3 yıl hapis yatan Bağcıoğlu konuştu.

CHP’de Genel Başkan seçilen Özgür Özel kurultay öncesi A takımıyla ilgili bilgi verirken emekli bir tümamiralin milli güvenlik politikalarından sorumlu olacağını söylemişti. Bu emekli tümamiralin Bilim, Sanat ve Kültür Platformundan CHP Parti Meclisi’ne giren Yankı Bağcıoğlu olduğu belli oldu.

Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu Parti Meclisi’ne seçilmesinin ardından 10Haber’den Masum Gök’e konuştu. Bağcıoğlu “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e bir iki yıldır milli güvenlik konularında fikir alışverişinde bulunuyorduk. Genel Başkanımızın da onayı ile delegelerimiz beni Parti Meclisi’ne uygun gördü. Milli güvenlik ve savunma sanayi alanlarında hem birikimim var hem de partimiz bu alanlarda deneyimli bir parti. Partimizin vereceği görevler çerçevesinde uzmanlık alanlarımla ilgili bilgi birikimimi ülkemize hizmet etmek için sunmaya çalışacağım” dedi.

KUMPAS DAVASINDA ÜÇ YIL HAPİS YATTI

Yankı Bağcıoğlu 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Deniz Lisesi’nde eğitimini sürdürdü ve Deniz Harp Okulu’ndan Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu. Deniz Kuvvetleri’nde çeşitli görevlerde bulunan ve TSK’da Atatürkçü kimliği ile bilinen Yankı Bağcıoğlu Deniz Kurmay Albay olarak görev yaparken 2011 yılında Fethullaçı polis ve savcıların kumpasıyla İstanbul Askeri Casusluk davasında sanık yapıldı. Yankı Bağcıoğlu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında darbecilerle mücadele eden subaylardan biriydi.

YAYCI’DAN SONRA KURMAY BAŞKANI OLDU

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan Yüksek Askerî Şûra (KYK) kararıyla tuğamiralliğe yükseldi. Amiral rütbesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda önemli görevler yapan Yankı Bağcıoğlu 2019 yılı YAŞ kararıyla tümamiral rütbesine terfi etti. Yankı Bağcıoğlu 2016 yılından sonra Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanlığı ve bu görevle birlikte Deniz Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevini vekaleten yürüttü. 2019 yılında tümamiral olan Yankı Bağcıoğlu Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Cihat Yaycı’nın 2020 yılında istifa etmesi sonrası Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığına atandı. Yankı Bağcıoğlu 2021 YAŞ kararıyla tümamiral rütbesindeyken emekliye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT