Balkan güzergahında yeni dalga... Sadece Dresden’e her gün 100 mülteci geliyor

Balkan güzergahında yeni dalga... Sadece Dresden’e her gün 100 mülteci geliyor

Almanya yeni bir mülteci kriziyle mi karşı karşıya? Suriyeliler ve Afganlar giderek daha sık yasadışı yollardan Almanya’ya girmeye çalışıyorlar.

Her gün yaklaşık yüz mülteci Dresden'in ana tren istasyonuna geliyor. Federal polis bu sayının artmasını bekliyor. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, göçün neden birden bire bu kadar arttığının belirsiz olduğunu söyledi.

Özellikle genç yaştaki erkek mülteciler Almanya’ya gitmek için  Balkon rotasını kullanıyorlar. Genellikle bu komşu ülkeler tarafından yeterince kontrol edilmiyor.

Bild'de yer alan habere göre; Federal polisin trenlere binip yerinde kontroller yaptığı yer sadece Almanya sınırının hemen karşısındaki Bad Schandau'da (Saksonya) oldu. Kontrol sırasında pek çok mültecinin yanlarında kimliği yoktu ve Dresden Merkez İstasyonu’na parmak izleriyle kayıt oldular.

Ayrıca istasyonda mültecilerin daha önce AB sığınma başvurusu yapıp yapmadıkları veya suç işleyip işlemedikleri kontrol ediliyor Daha sonra Saksonya'daki ilk kabul merkezlerine dağıtılıyor.

Bavyera'da da zaten aşırı kalabalık olan konaklama yerleriyle ilgili endişeler var. 2021 ile karşılaştırıldığında, mülteci sayısı beş katına çıktı.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:

HABERE YORUM KAT