Bakan Nebati dolar için tarih verdi: 'Keskin bir düşüş yaşanacak'

Bakan Nebati dolar için tarih verdi: 'Keskin bir düşüş yaşanacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dolar/TL'de önümüzdeki haftaların dikkatlice izlenmesi gerektiğini, kurda keskin bir düşüş görüleceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde ekonomist ve akademisyenlerle bir toplantı yaptı. Özellikle döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeler dikkati çekti. 

Onedio'da yer alan habere göre  ismini vermek istenmeyen iki kaynak, bakanın 'krizin fırsata çevrilmesi' söyleminde bulunduğunu belirtirken, faizlerde yapılan indirimlerin zamansız olup olmadığının sorulması üzerine bu değerlendirmeyi yaptığını iletti.


Ekonomistlere önümüzdeki dönemde yapılacak olan Londra ziyaretinden bahsedildiği öğrenilirken, uzmanlar genel olarak bu ziyaretin de sonuçlarının çok parlak olmayacağı görüşünde birleşiyor.

'FAİZ ARTIŞI KESİNLİKLE YAPILMAYACAK' 
En can alıcı nokta ise bakanın ekonomistlere yönelik "her önerinize açığız ama Merkez Bankası kesinlikle faiz artışı yapmayacak çözüm önerileriniz bunun dışında olsun" demesi oldu.

Merkez Bankası Başkanı'nın katılmadığı öğrenilen toplantıda bakanın 'politika faizini gündemden çıkarmalarını' bir başarı olarak sunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT