Bakan Maas oyuncu çıktı: “Bilgisayar oyunları dış politika için büyük fırsat”

Bakan Maas oyuncu çıktı: “Bilgisayar oyunları dış politika için büyük fırsat”

Federal Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bilgisayar ve video oyunlarının dış politika için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 

Korona salgını dolayısyla dijital düzenlenen Köln’deki en büyük video ve bilgisayar oyunları fuarı Gamescom’a ilişkin bir açıklama yapan sosyal demokrat bakan Heiko Maas bilgisayar oyunlarının insanları ulusal sınırların ötesine bağladığını söyledi. Maas “Bu yüzden dış politika yapanlar için onu kullanmak gerçekten büyük bir fırsat” dedi. 

Son zamanlarda insanları sıkmadan, yormadan ve sinir etmeden oyun oynarken dış politikadan konuşmaları için iki diplomatı görevlendirdiğini söyleyen Maas, kamu fonlarıyla finanse edilen “Pathways Europe” oyunu hakkında da konuştu. Heiko Maas söz konusu oyunun gençleri “Avrupa fikri” konusunda heyecanlandırmayı hedeflediğine işaret etti. 

Seyahatleri esnasında vakit geçirmek için akıllı telefon veya tablet kullanmadığını itiraf eden Heiko Maas “Bütün gün konuşuyorum ve başkalarını dinliyorum. Zaman zaman dinlenmek iyidir. Benim için dinlenmek aynı zamanda çevremdeki tüm cihazları kapatmak anlamına geliyor” dedi.

+49 - KÖLN

FOTO: Kay Nietfeld / DPA

 

HABERE YORUM KAT