Bakan Lütfi Elvan'dan otomatik bilgi paylaşımı hamlesi... Üç ülkede daha erteleme ve kritik 48 saat!

Bakan Lütfi Elvan'dan otomatik bilgi paylaşımı hamlesi... Üç ülkede daha erteleme ve kritik 48 saat!

Otomatik Bilgi Paylaşımı anlaşmasının yürürlüğe girmesine günler kala Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kolları sıvadı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 5 ülkede erteleme ve diğer talepler için aralarında CHP'li Çakırözer, AKP'den bir vekil, bakanlık yetkilileri ve yurtdışında yaşayan Türklerin temsilcilerinin bulunduğu bir toplantı gerçekleşti.  Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer toplantıdaki kritik gelişmeleri Türkiye'de yayın yapan bir Youtube kanalına aktardı. 

"BAKAN ELVAN SAMİMİ ÇABA İÇİNDE"

Bakan Lütfi Elvan'ın samimi bir çaba içinde olduğuna vurgu yapan Çakırözer, "Bürokrasinin de geç kalınmış bir çaba içine girdiklerini gözlemledim" dedi. Beş ülkede ertelemenin önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle gerçekleşeceğinin altını çizen Çakırözer bir başka müjdeli haber daha verdi. Bu yıl sonunda bilgilerin verileceği ülkeler arasında işlemlerin yetişmeyeceği ülkeler olduğunu bildirdi. Bu ülkeler ise; İngiltere, Danimarka ve İsveç 

ERTELEME KESİNLEŞİYOR

Çarşamba günü Avrupa'da Noel Tatili nedeniyle hayatın duracağına dikkat çeken Çakırözer önümüzde kritik bir 48 saatin bulunduğunu belirtti. Çakırözer 48 saat içinde adım atılması haline olumlu sonuçlar elde edileceğini belirtti ve ekledi; "Toplantıda edindiğim izlenim bir iki gün içinde Bakan Elvan ve bürokratları samimi bir adım atacak ve erteleme gerçekleşecek" dedi.

HABERE YORUM KAT