Bakan Karaismailoğlu, Almanya'da düzenlenecek "Uluslararası Ulaştırma Forumu"na katılacak

Bakan Karaismailoğlu, Almanya'da düzenlenecek "Uluslararası Ulaştırma Forumu"na katılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 18-20 Mayıs'ta Almanya'da gerçekleştirilecek, ulaştırma politikaları alanında iş birliği ve diyaloğu sağlayan en önemli küresel platform olan "Uluslararası Ulaştırma Forumu'na" katılacak.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, 16 Avrupa devleti tarafından 1953'te kurulan Ulaştırma Bakanları Avrupa Konferansı (UBAK), kapsamı ve coğrafi alanının genişletilmesi sonucu 2006'dan itibaren ITF adıyla faaliyet göstermeye başladı.

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü bünyesinde yer alan ITF'nin amacı, "ulaştırmanın ekonomik büyüme, çevresel sürdürülebilirlik, sosyal kapsayıcılık üzerindeki rolünün daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak" şeklinde belirlendi.

Örgüt, küresel ulaştırma politikalarına yön verirken, ulaştırma sektörüne ilişkin de düşünce kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Avrupa içi taşımacılığın koordine edilmesi amacıyla kurulan UBAK, ITF'nin yasal zeminini oluşturuyor.

Türkiye, Arnavutluk, Arjantin, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, Japonya, Kazakistan, Kore, Karadağ, Kanada, Kolombiya, Kuzey Makedonya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Meksika, Moldova, Moğolistan, Macaristan, Norveç, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Şili, Tunus, Ukrayna, Yunanistan, Yeni Zelanda'nın üye olduğu ITF'de, Brezilya, örgütün "gözlemci ülkesi" statüsünde bulunuyor.

Türkiye, ITF Sekretaryasınca yürütülen, üye ülkeler arasında gerçekleştirilen kara yolu taşımalarında kullanılan ve beraberinde usule uygun olarak doldurulmuş seyir defteri olan UBAK izin belgesi sisteminde yer alıyor. UBAK izin belgeleri, üye ülkelere tanınan kota dahilinde Bakanlıkça belirli koşulları sağlayan firmalara her yılın başında tahsis ediliyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT