Bahçeli'nin paylaşımı sonrası Erdoğan ve Soylu bir araya geldi

Bahçeli'nin paylaşımı sonrası Erdoğan ve Soylu bir araya geldi

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Soylu'nun talebi üzerine iki saate yakın bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yaklaşık iki saat süren bir görüşmenin gerçekleştiğini bildirdi. Bu görüşmenin özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Erdoğan'ın Azerbaycan'da bulunduğu sırada yaptığı sosyal medya paylaşımı sonrası yapıldığı ifade edildi.

Aytunç Erkin'ın yazısında yer alan ifadelere göre, iktidar içindeki bir iç kavga, özellikle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu etrafında yaşanan tartışmaların ardından başlamış gibi görünüyor. Emniyet teşkilatındaki Soylu'ya yakın isimlerin görevden alınması da bu tartışmaları daha da alevlendirmiş görünüyor.

Ayrıca, 26 Eylül akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nahçıvan dönüşünde Süleyman Soylu'yu kabul ettiği ve görüşmenin iki saate yakın sürdüğü belirtiliyor. Bu görüşmenin önemini artıran faktörlerden biri de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Erdoğan'ın Azerbaycan'dayken yaptığı sosyal medya paylaşımının etkisi olmuş gibi görünüyor.

Bahçeli 25 Eylül’deki paylaşımı şöyle: “… Özellikle bir adli vakıa üzerinden devamlı surette eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve bakanlık dönemine ilişkin mesnetsiz iddialarda bulunanların potansiyel rövanş alma gayesine heves ettikleri elbette dikkatli ve uyanık gözlerden kaçmamaktadır. FETÖ, PKK ve gayri meşru çevrelerde derin bağ ve bağlantıları tevsik veya teyit edilmiş köksüzlerin Sayın Soylu’ya orantısız suçlamaları… MHP vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu’nun arkasındadır.”

HABERE YORUM KAT