Bahçeli: Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır

Bahçeli: Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır

HDP kapatılsın, başka bir ad altında tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmesin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

HDP SUÇLUDUR, DESTEKÇİLERİ SUÇLUDUR ORTAKLARI VEBAL ALTINDADIR 

CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise A'dan Z'ye yozlaşmanın ve terör batağının içindedir. 13 insanımızın kafasına kurşun sıkarak şehit eden teröristlere sahip çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset alanında nasıl yer olacaktır? Küstahça devleti suçlayan, vahşete tek söz edemeyen, milletin hazinesinden geçinenlere sabır göstermek Türk milletine saygısızlıktır. HDP suçludur, destekçileri suçludur, ortakları vebal altındadır.

MİLLİ GÜVENLİĞE GELDİ Mİ ÇITINI ÇIKARAMAZLAR

Diyorlar ki, HDP şu kadar oy aldı. HDP'ye oy verenler, PKK'nın uşağı olsun diye mi oy verdiler? İradesini Kandil'e bağlamış bir partinin oy oranının demokrasiyle bağdaşması, insanlıkla anılması, şehitle caninin bir görülmesi kadar korkunçtur. Demokratlığı ağızlarından düşürmeyen soytarılar, Türkiye'nin karşısında yuvalanmışlardır. Demokrasiyi tekeline aldıklarını zanneden kesimler de tehdittir. Yeri geldi mi insan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan çevreler sıra şehitlere, milli çıkarlara, milli güvenliğe geldi mi çıtını çıkarmazlar.

NEYİN KAFASINI YAŞIYORLAR KİMLERE HİZMET EDİYORLAR

 Zaman zaman ısmarlama metinlere imza atıp, demokrasi edebiyatı yapan, özgürlük masalı anlatan sözde aydın, akademisyen, gazeteci ve kaymak tabakanın Türkiye'nin hak ve menfaatleri söz konusu olduğunda ne izlerine rastlanır ne esameleri okunur. Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektöre karşı çıkmak için hazırlanan bildiriye imza atan eski akademisyenlerin teröre bir kez tepki gösterenini gördünüz mü? Gara katliamını lanetleyene şahit oldunuz mu? Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar, kimlere hizmet ediyorlar? Bu çürük rektörler, bir defa yerli ve milli duruş sergileyeceklerdir? Ellerine tutuşturulan metinlere heyecanla imza atan buçuk aydınlar, haklarını ne zaman ödeyecekler?

 

HDP'NİN KAPATILMASI ŞARTTIR:

Yargıtay'ın terör örgütlüye irtibatı bulunan HDP hakkında inceleme başlatması önemli bir gelişmedir. Siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay'ın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi'nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Kapatmaya konu eylemlerin işlenmiş olması yeterlidir. AYM, HDP'nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse, HDP diye bir partiden, üye ve yöneticilerinden söz etmek mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir ad altında tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir. Anayasa'nın 69'uncu maddesi açık hüküm niteliği taşımaktadır.

 

KAYNAK: GAZETEDUVAR

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT