Baerbock'un Hindistan'daki o halini gören Almanlar çıldırdı!

Baerbock'un Hindistan'daki o halini gören Almanlar çıldırdı!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Hindistan ziyaretinde kendisini kimsenin karşılamaması Almanya gündemine oturdu.

Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, G20 Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Hindistan’a gitti. Baerbock’u Yeni Delhi Havaalanı’nda sadece Almanya Büyükelçisi’nin karşılaması basının gündemine oturdu.

Havaalanında bulunan basın mensuplarına konuşan Baerbock, "Burada kimseyi görememek beni şaşırttı, çünkü Hindistan ile Almanya arasındaki ilişkiler oldukça önemli" dedi.

Dışişleri Bakanı'nın sosyal medyaya yansıyan havaalanı videosu, Alman vatandaşlarından büyük tepki topladı. Bazı Twitter kullanıcıları, bu videoyu Yeni Delhi'de uçağından indiğinde düzinelerce insan tarafından karşılanan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un videosuyla kıyasladı.

Öte yandan Baerbock, basına Almanya'nın Hindistan'a ihracatının artırılması gerektiğini belirtti ve "Hindistan'daki sürdürülebilir teknolojiye ve yenilenebilir enerjiye yönelik ihtiyaç büyük. Bu, Almanya için önemli bir fırsat yaratabilir" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT