Baerbock'tan 'hain' dediği Putin'e kritik Avrupa toplantısı öncesi mesaj

Baerbock'tan 'hain' dediği Putin'e kritik Avrupa toplantısı öncesi mesaj

NATO, G7 ve AB ülkelerinin dışişleri bakanları bugün Ukrayna'daki durumu görüşmek üzere bir araya geliyor. Özel toplantıdan önce Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Putin ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Brüksel'de yapılacak toplantı öncesi yaptığı açıklamada Rusya'ya karşı savaşta Ukrayna ile tam bir dayanışma içinde olacağının sözünü verdi. 

Baerbock Ukraynalıları asla kaderine terk etmeyeceklerini ve her zaman ihtiyaç duyulan insani yardımın gönderileceğini söyledi. Ayrıca maddi destek sözü de verdi. Bununla birlikte Rusya'ya büyük yaptırımlar uygulayarak uluslararası finans piyasalarından koparmayı ve teknolojik olarak zayıflatmayı planladıklarını belirtti. 

Baerbock devam eden bazı açıklamaları şöyle;

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in savaş ile tek bir şeyi başardı oda her iki taraf için ölçülemez acılar. Rusya'ya karşı küresel izolasyon ve birleşik eylem ile Putin kendi ülkesini mahvediyor. Putin'in hedefinin artık ne olduğuna dair hiçbir şüphe yoktu; tüm Ukrayna! Onun için haince bir oyun olsa da Ukrayna halkı için hayatta kalma meselesidir.


Ukrayna savaşı konusunda AB ülkelerinin dışişleri bakanları cuma öğleden sonra yine Brüksel'de özel bir toplantı ile bir araya gelecek. Toplantıya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'de katılacak. Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Kanadalı meslektaşı Mélanie Joly de davet edildi.

Artı49

HABERE YORUM KAT