Baerbock'dan ''ateşkes'' açıklaması: Dönüm noktası

Baerbock'dan ''ateşkes'' açıklaması: Dönüm noktası

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verilmesi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Almanya, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve çatışmalara insani ara verilmesi için sağlanan uzlaşmayı memnuniyetle karşıladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İsrail'e, Gazze'deki sivillerin korunması çağrısında bulunmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, "İsrail, Hamas'a karşı kendini savunurken Gazze'deki sivillerin korunmasına daha fazla özen göstermekle yükümlüdür." demişti.

''BİR DÖNÜM NOKTASI''

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verilmesi konusunda sağlanan uzlaşmanın Gazze halkına hayati yardımların ulaştırılması için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Baerbock, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "İlk büyük esir grubunun serbest bırakılacağının açıklanması, dünyada hiçbir şey onların acılarını dindiremeyecek olsa bile bir dönüm noktasıdır. İnsani ara, Gazze halkına hayati yardımların ulaştırılması için kullanılmalıdır." değerlendirmesine yer verdi.

GEÇİCİ ATEŞKES

İsrail hükümeti, Gazze'deki Hamas hareketiyle esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, esir takası anlaşmasını ele almak üzere Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğünde toplanan hükümet kabinesinin onayladığı karar duyuruldu.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT