Baerbock yılın politikacısı seçildi

Baerbock yılın politikacısı seçildi

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller), "Politik und Kommunikation" dergisi ve Quadriga Üniversitesi tarafından Yılın Politikacısı olarak Siyaset Ödülü ile onurlandırıldı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller), "Politik und Kommunikation" dergisi ve Quadriga Üniversitesi tarafından yılın politikacısı olarak Siyasi Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, kendisine Çarşamba akşamı eski Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından takdim edildi. Mayıs ayında görevi bırakan diplomat övgü dolu konuşmasında, özellikle Baerbock'un Ukrayna krizindeki "açıklığı ve siyasi cesaretini" övdü. Yeşil politikacıyla olan kişisel ilişkisini “ilk görüşte diplomatik aşk” olarak nitelendirdi.

Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP) yılın yeni üyesi olarak onurlandırıldı. SPD lideri Lars Klingbeil, yılın stratejisti seçildi ve eski Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert (CDU), hayatının çalışması için fahri ödülü aldı.

2003 yılından bu yana "Politika ve İletişim" ve Quadriga, olağanüstü başarıları ile adından söz ettiren politikacıları onurlandırmaktadır. Berlin'de gazeteci Hajo Schumacher'in moderatörlüğünde düzenlenen ödül törenine 350 politikacı, gazeteci ve şirket ve kurum temsilcisi katıldı.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT