Baerbock ve Çavuşoğlu görüşmesi Alman basınında nasıl yer aldı?

Baerbock ve Çavuşoğlu görüşmesi Alman basınında nasıl yer aldı?

Dışişleri bakanı Çavuşoğlu ve Alman Dışişleri Bakanı Baerbock görüşmesinde Osman Kavala konusunda yaşanan gerginlik hem Türk hem Alman basınında geniş yer aldı.

Atina temaslarının ardından İstanbul’a giden Alman Dışişleri Bakanı, Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanlığı’nın İstanbul Temsilciliği’nde bir araya geldi.

İki bakan, resmi görüşmelerinin ardından basın toplantısı gerçekleştirdiler ve ikili konuların yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin görüşlerini açıkladılar.

Bu görüşme Alman basınında da geniş yer aldı.

Tagesspiegel'de yer alan haberde ''Bakan Almanya'yı "çifte standart" ile suçluyor'' ifadeleri kullanıldı.

Bild ise haberinde ''Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (41) ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu (54) arasında açık açık karşılıklı çatışma! Cuma akşamı İstanbul'da merakla beklenen buluşmada kısa süre sonra ortalık karıştı. ifadelerini kullandı.

Frankfurter Allgemeine ise görüşmeyi Osman Kavala üzerinden görerek ''Baerbock, Kavala'nın serbest bırakılmasını talep ediyor'' başlığını attı.

T- online haberinde ''Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Türkiye'ye ilk ziyareti sırasında , Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile açık bir çatışma yaşandı.'' ifadelerine yer verdi.

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT