Baerbock İtalya'ya gidiyor

Baerbock İtalya'ya gidiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un pazartesi günü Roma'ya seyahat etmesi planlanıyor ve Rusya ile Batı arasında Ukrayna konusunda sürmekte olan soğukluğun gündemde olacağı düşünülüyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne göre, Moskova'ya karşı ortak bir Avrupa duruşunu tartışmanın yanı sıra ikili ve diğer Avrupa ve dış politika konularını tartışacaklar. 

Baerbock ve Di Maio, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde Avrupa'da ekolojik yeniden yapılanma hakkında ortak bir tartışma yapmayı planlıyor. 

Uluslararası İlişkiler Enstitüsü kendisini İtalya'daki en önemli ve etkili kurumlardan biri olarak tanıtıyor. Web sitesi, misyonunun bağımsız araştırmalar yoluyla Avrupa ve uluslararası siyasetin zorlukları hakkında farkındalığı derinleştirmek, tartışmaları ilerletmek ve çözümler önermek olduğunu belirtiyor.

Di Maio, Eylül 2019'dan bu yana İtalya'nın dışişleri bakanı olarak görev yapıyor. Şubat 2021'deki iktidar değişikliğinden ve Avrupa Merkez Bankası'nın eski başkanı Mario Draghi'nin altında yeni bir hükümetin kurulmasından sonra bile görevi sürdü.

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT