Baerbock: İklim değişikliği en büyük güvenlik sorunu

Baerbock: İklim değişikliği en büyük güvenlik sorunu

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock iklim değişikliğinin dünya için en büyük güvenlik sorunu olduğunu vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Berlin'deki Petersberg İklim Diyaloğu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin bazı ülkelerin varlığını tehdit eden etkilerine dikkat çekerek, "Hepimiz için bu kriz, çağımızın en büyük güvenlik sorunudur" ifadesini kullandı.

Baerbock, küresel olarak bağlayıcı hedefler konulması ve rüzgar ile güneş enerjisinin yaygınlaştırılması için çalışmak istediğini belirtti. Sera gazlarının ciddi bir şekilde azaltılmasının gerektiğine dikkat çeken Baerbock, Almanya'nın yoksul ülkelere yönelik iklim yardımının yılda en az 6 milyar avroya çıkarılacağını hatırlattı.

Baerbock, iklim politikasının ülkelerin çıkarına olduğunu vurgulayarak, "Küçük ada devletlerinden büyük sanayi ülkelerine kadar hepimizin ortak bir çıkarı var. Kendimizin ve çocuklarımızın gelecekte güvenli bir dünyada yaşayabilmesini istiyoruz" dedi.

Berlin'de yapılan İklim Diyaloğu Toplantısı'na 40'tan fazla ülkenin temsilcisi katıldı. Toplantı, Dubai'de yapılacak Dünya İklim Konferansı'na hazırlık amacıyla gerçekleştirildi.

2015'teki Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde (COP26), küresel ısınmayı 2 santigratın altına indirme ve mümkünse 1,5 santigrat ile sınırlama hedefi konulmuştu.

HABERE YORUM KAT