Baden-Württemberg eyalet meclisi seçimleri: Aras ve Karlıklı ‘nın adaylığı kesinleşti

Baden-Württemberg eyalet meclisi seçimleri: Aras ve Karlıklı ‘nın adaylığı kesinleşti

Baden-Württemberg eyalet meclisi seçimlerinde Yeşil siyasetçi Muhterem Aras milletvekili olarak yeniden adaylığını açıkladı.

Baden-Württemberg Eyalet Meclisi Başkanı Muhterem Aras, önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimlere Stuttgart’ta partisinin birinci sıradan adayı olarak katılacak. Federal Almanya’da yayınlanan Türkçe haber portalı “Gazette Aktuell”de yer alan habere göre, Birlik’90 / Yeşiller partisinin eyaletteki rekor oylarıyla her seçimde dikkatleri çeken Muhterem Aras, siyasi kariyeri boyunca ırkçılık karşıtı ve göçmen haklarından yana aktif çalışmaları ile öne çıkan bir politikacı.

GÖÇMEN HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDECEK

Aynur Karlıklı ise Sol Parti’den milletvekili adayı. Sol Parti Stuttgart Kuzey Bölge başkanı Aynur Karlıklı 14 Mart 2021’deki  eyalet seçimleri için milletvekili adayı olarak belirlendi.

Stuttgart Greiberg bölgesinde üçüncü seçim bölgesinden aday Karlıklı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Almanya Eş Sözcülüğü ve HDK-Avrupa Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği yapmıştı. Aynur Karlıklı Sol Parti Eyalet Teşkilatı’nın da  tek Türkiye kökenli üyesi.

Almanya’nın sorunlarının yanı sıra göçmen olmaktan kaynaklanan sorunların çözümü mücadelesi de veren Aynur Karlıklı, kadın, göçmen ve insan hakları konularındaki etkin çalışmalarıyla tanınıyor. 

+49 – STUTTGART

 

HABERE YORUM KAT