Babacan’dan Erdoğan’a çok sert tepki: “Şuur falan kalmamış”

Babacan’dan Erdoğan’a çok sert tepki: “Şuur falan kalmamış”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Bakanı Ali Babacan, Recep Tayyip Erdoğan’ı salgın nedeniyle sıkıntı yaşayan bazı ülkelere bütçe desteği verileceğini açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

Düzce’de partisinin il kongresinde konuşan Babacan, asgari ücret eleştirisi yaptı. RTÜK tarafından Habertürk’e kesilen cezaya tepki gösteren Babacan, “Basının baskı ile karşı karşıya kalması, demokrasi için bir tehdittir” diye konuştu.

Babacan, özetle şunları söyledi:

"DEMOKRASİ İÇİN BİR TEHDİT"
Bugünkü iktidarın ekonomik yıpratmasının yanı sıra, ideolojik denetim aracı haline dönüştürdüğü RTÜK maalesef durmadan kanallara ceza yağdırıyor. Ve geçtiğimiz gün de biliyorsunuz Habertürk televizyonu RTÜK tarafından cezalandırıldı. Biz halkımızın haber alma hakkının ve basın özgürlüğünün çoğulcu demokrasi için bir zorunluluk olduğunu söyleyip duruyoruz. Basının baskı ile karşı karşıya kalması, demokrasi için bir tehdittir.

"KAÇ AİLE EVİNE 8 BİN TL GELİR SAĞLIYOR"
Türk-iş’e göre asgari yoksulluk sınırı 8 bin lira civarında. Şu anda Türkiye’de bırakın Türkiye’yi Düzce’de kaç aile evine 8 bin lira gelir sağlayarak hayatını sürdürebiliyor.

"ŞUUR FALAN KALMAMIŞ"
Bu ülkedeki bütün sorunları çözdünüz, parayı koyacak yer bulamıyorsunuz herhalde gidip başka ülkelerin pandemi ile ilgili mücadelelerine yardım ediyorlar. Bu olacak şey mi? Niye, Bir hükümet bunu niye yapar? Şöyle bir düşünün. Bir hükümet bunu niye yapar? Bir ülkenin hükümeti zaten kıt kaynakları niye gider başka ülkelere dağıtır. Anlıyoruz ki artık şuur falan da kalmamış. Ekonomi çökmüş, vatandaş aç biilaç yaşıyor. Madem paranız var, bu vatandaştan ne istiyorsunuz? Hala 'vergi vergi’ diye yakasına niye yapışıyorsun bu esnafın?”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum