Aytun Çıray’dan tartışma yaratacak sözler: Akşener 6’lı masayı dağıttığı gün ‘devlet görevi yaptım’ dedi

Aytun Çıray’dan tartışma yaratacak sözler: Akşener 6’lı masayı dağıttığı gün ‘devlet görevi yaptım’ dedi

Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, bu gece sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak “günün sorusu” mesajını yazdı.

Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, 6'lı masayı dağıtan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Son defa bir devlet görevi yaptım" dediğini iddia ederek "Hangi devlet görevi, bunu benden başka merak eden yok mu?" dedi.

14 Mayıs genel seçimleri öncesinde 3 Mart günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklama yaptıktan sonra geldiği toplantı odasında “Son defa bir devlet görevi yaptım" dediğini hatırlatan Aytun Çıray, "Benden başka merak eden yok mu? Hangi devlet görevi?" diye sordu.

Akşener'e masayı dağıtması görevinin hangi sebeplerle verildiğini soran Çıray, Nevşin Mengü’nün programında şunları söyledi:

"Seçimlerden sonra en çok kafamı kurcalayan ve hala cevabını aradığım ve mutlaka cevabı verilmesen bir hadise var. Sayın Akşener 3 Mart'ta sert konuşmasını yaptıktan sonra büyük bir gerginlikle toplantı salonuna geldi. Toplantı henüz resmen başlamamıştı. Kalabalık huzurunda dedi ki (Masadan kalkması) 'Ben son defa bir devlet görevi yaptım' Bir kere siyasi bir lider hangi devlet göreviyle görevlendirilmiştir. Devletin hangi kanadı böyle bir görev verilmişse ve bu görev masayı dağıtmak mıdır? Eğer devletin bir kanadı 'Masayı dağıt' diyorsa hangi sebeplerle bunu söylemiştir. Türkiye bunları tartışmıyor."

HABERE YORUM KAT
1 Yorum