Ayşenur Arslan’dan Peker, Özışıklar ve Soylu üçgeninde gazetecilik dersleri

Ayşenur Arslan’dan Peker, Özışıklar ve Soylu üçgeninde gazetecilik dersleri

Gazeteci Ayşenur Arslan, Hadi Özışık'ın organize suç örgütü Sedat Peker ile olan görüşmesinin ifşa olmasının ardından bugünkü programında adeta bir gazetecilik dersi verdi.

Özgür Özel, Halk TV'de yayınlanan Fatih Ertürk'ün sunduğu Günün Raporu programında, "Süleyman Soylu'ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker ile bir görüşme gerçekleştirdi mi? Yaptığı görüşmede 'Yeni videolar yayınlama. Bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi' dedi mi? diye sormuştu. Bu sözlerin ardından Hadi Özışık'ın adı gündeme geldi. Bunun üzerine Fatih Ertürk'e SMS atan Hadi Özışık "Görüşen şerefsizdir" açıklamasını yaptı.

Sonrasında Sedat Peker Twitter hesabından, kendisi ile Hadi Özışık'ın yaptığı görüşmenin görüntülerini paylaşarak, "Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem" notunu düştü.

Olayların ardından Superhaber'e konuşan Soylu iddiaya ilişkin, "Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı" ifadelerini kullandı.

Kendisine bir kumpas kurulduğunu da ileri süren Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

Son olarak ise Hadi Özışık sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Sayın Soylu'nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır" dedi.

Arslan'dan gazetecilik dersleri
Halk TV'de Medya Mahallesi programını yapan Ayşenur Arslan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İki dostun arasını yapayım derken ikisi ile de düşman olmadı mı Hadi ve Süleyman kardeşler?" dedi.

Arslan şöyle devam etti: 

İki dost düşman oldu. Sedat Peker de aynı şeyi düşünmüş herhalde diyor ki, "Hadi beyin düştüğü duruma acımadım desem yalan olur." Peker'in acıdığı bir insan olmak kadar hayatta daha vahim bir şey olabilir mi?

CHP, İYİ Parti, HDP bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlattılar. Siyaset-Mafya ilişkisi araştırılmalıdır dediler. Soylu'nun araştırılması gerekir dediler. Peki Cumhur İttifakı ne yapıyor? Çokta doğrudan topa girmeden "Bizi mafya ile anamazsınız" diyorlar. 

Peker, sürekli sürekli Berat Albayrak'a saldırıyor. Soylu'ya saldırıyor ama hep Erdoğan'ı ayrı tutuyor. Aslında bütün mesajlarını Erdoğan'a gönderiyor. 

'Hiçbir gazeteci bir siyasetçi ile bu kadar yakınlaşmamalıdır'
Peker konuştuktan sonra, Süleyman Soylu'nun deyim yerindeyse 'hesap vermesi' lazım. Soylu, Hadi ve Süleyman Özışık için "Benim çok eski arkadaşlarımdır" diyor. Gazeteci olduklarını söylüyorlar. Hiçbir gazeteci bir siyasetçi ile bu kadar yakınlaşmamalıdır. Hadi Özışık diyor ki, "Bana makam aracı verdi" diyor. 

Gazeteci gider görüşür, en fazla çayını içerseniz. 6-7 yıldızlı konaklama yerlerinde konaklanan, bin liradan aşağı hesap gelmeyen yerlerde yemeğe davet edilen gazetecileri de konuşuruz. Dediğim gibi, gazeteci bir kalem hediye edilirse alır, bir çay içer. 46 yıldır gazeteciyim neler gördüm. Neler hediye geldi kimilerine. Olmaz, çünkü o hediyeyi alınca başın birazcık eğilir, sonra bir daha alırsan biraz daha eğilir. 

HABERE YORUM KAT