Avusturya’daki skandal gelişmeler: Suikast listesinde siyasetçi Efgani Dönmez de varmış

Avusturya’daki skandal gelişmeler: Suikast listesinde siyasetçi Efgani Dönmez de varmış

İtirafçı bir MİT ajanının suikast listesinde eski siyasetçi Efgani Dönmez’in de bulunduğu ortaya çıktı. Dönmez “Erdoğan Türklerin parasını yurtdışına transfer ettirmişti. O paraların yeniden Türk halkına teslim edilmesini sağlayacağım” dedi.

Emekli MİT ajanı olduğu ileri sürülen Feyyaz  Öztürk’ün ikinci ifadesinde Avusturya Halk Partisi’nin (ÖVP) Türk kökenli eski milletvekili Efgani Dönmez’in de suikast listesinde yer aldığı iddiası dikkat çekti.

Suikast listesinde yer aldığı iddia edilen bir diğer isim  Peter Pilz’in yayıncısı olduğu “ZackZack” haber portalında yer alan söyleşiye göre, Avusturya istihbaratı eski siyasetçi Efgani Dönmez’i konuyla ilgili henüz bilgilendirmedi.

Aralarında Yeşiller Partisi eski milletvekili Berivan Aslan, Avusturyalı yazar ve siyasetçi Peter Pilz ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Andreas Schieder’in de bulunduğu listede yer alan Efgani Dönmez ”Şaşırmadım. Laik hukuk devletini savundum ve siyasi çalışmalarım boyunca milliyetçi-İslamcı tehlikeye dikkat çektim. Korkmuyorum” dedi.

image001.png

Suikast listesinde yer aldığı iddia edilen bir diğer isim  Peter Pilz’in yayıncısı olduğu “ZackZack” haber portalında yer alan söyleşiye göre, Avusturya istihbaratı eski siyasetçi Efgani Dönmez’i konuyla ilgili henüz bilgilendirmedi

 “MİLLİYETÇİ-İSLAMCI TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİM”

“ZackZack” gazetesinin sorularını yanıtlayan Dönmez özetle şunları söyledi:

“Bunu kişisel bir saldırı olarak değil, laik, hukuk devletine ve ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak görüyorum. İsmimin de listede olmasına şaşırmadım. Önceki siyasi çalışmalarımda her zaman laikliği ve  hukukun üstünlüğünü savundum ve şüpheli gelişmelere, anahtar kelime olan milliyetçi-İslamcı gruplara dikkat çektim. Beni tanıyan herkes tehditlerden korkmadığımı bilir. Her zaman Avusturya ile Türkiye ve kültürler arasında köprüler kurmaya çalıştım, ama kritik gelişmeleri açıkça ele alıyorum. Türkiye’yi ya da İslam’ı kötülemiyorum, ama tehlikeli etkilere işaret ediyorum. Konuyla ilgili olarak istihbarat benimle bağlantı kurmadı. Tersine ben Yukarı Avusturya Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı (LVT) ile bağlantıya geçtim. Federal istihbarat ise eyalet teşkilatını konuyla ilgili henüz bilgilendirmemiş.

“ERDOĞAN’IN AVUSTURYA’DA KURDUĞU AĞ”

Hem kendi siyasi çalışmalarımdan ve hem de Peter Pilz’in çalışmalarından Erdoğan’ın Avusturya’da yaşayan Türk toplumunu etkisi altına almak için Avrupa çapında bir ağ kurduğunu biliyoruz. Avusturya’da bu, öncelikle dernekler yasasının istismar edilmesiyle gerçekleşiyor.

Spor veya kültür derneği kisvesi altında  birçok kulüp geldikleri ülkelerin ve o ülkedeki aşırılık yanlısı partilerin kolu olarak işlev görüyor ve Avusturya’daki toplumsal havayı zehirliyor.  Ancak bütün dernekleri aynı kefeye koyamayız. Elbette laik, demokratik bir toplum için çalışanlarla kesinlikle el sıkışmalıyız. Ama özgürlükleri, din özgürlüğünü istismar edenlere sınırlarını göstermek zorundayız.

Avusturya’da AKP’ye yakın olan bazı gruplar burada kabul görmek istiyorlar. Bu tür dernekler feshedilmelidir.

Avusturya siyasetinin ise benim gibi insanlara çölde bir damla su gibi ihtiyacı var. Çünkü çok az politikacı her iki tarafı da anlayabiliyor ve köprü kurmaya çalışıyor.

“TÜRK TOPLUMUNUN YANINDAYIM”

Biri beni öldürmek istiyorsa, bunu şahsıma karşı ilan edilmiş bir savaş olarak kabul ediyorum. Onlara şunu söyleyebilirim: Avusturya’da bölünmeyeceğiz, gözümüzü korkutamayacaklar. Türk toplumunun yanındayım, hukukun üstünlüğünü savunan, özgürlük ve demokrasiyi savunan Müslümanların yanındayım.

image002-3.jpg

Siyasi kariyerine Yeşiller ile başlayan Efgani Dönmez, politik çalışmalarına  Avusturya Halk Partisi’den  (ÖVP) milletvekili olarak devam etmişti

 

“ERDOĞAN’I EN ÇOK BU ÜZER”

Ben onlarla aynı yollarla savaşmayacağım, bunun yerine Erdoğan ve ekibiyle onları  gerçekten en çok yaralayan yolla mücadele edeceğim. Türk halkının milyarlarını alıp yurtdışına transfer etti. Türk halkına ait olan bu paranın yasal olarak yurda iade edilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu adamları en çok üzen şey bu, ben de buna odaklanıyorum.”

Öte yandan Avusturya’da yayınlanan “Oe24” gazetesinin suikast listesi iddialarının teyit edilmediği yönündeki haberlerini, kendisi de hedefte olan Peter Pilz “ciddiyetsizlik” olarak niteledi.

BÜYÜKELÇİ CEYHUN: “ÇİRKİN YALANLAR”

Almanya’da yayınlanan Süddeutsche Zeitung’da konuya ilişkin haberde de Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği ile temasa geçtikleri bildirildi. Gazetenin haberine göre Viyana Büyükelçiliği Avusturya makamlarının kendileriyle irtibata geçmediğini ve bilgilendirilmediğini açıkladı. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’un da iddialar hakkında “çirkin yalanlar” dediği öğrenildi.

+49 – VİYANA

FOTO: efganidoenmez.at - Volker Weihbol / ÖVP-Klub / Sabine Klimpt

HABERE YORUM KAT