Avusturya'da bir kadın kocasından 12 kez boşandı

Avusturya'da bir kadın kocasından 12 kez boşandı

Avusturya'da bir kadın dul maaşı alabilmek için tam 12 kez evlenip, boşandı. Emeklilik sigortası kurumu kadının 12 evliliği sonrası daha fazla ödeme yapmayı reddetti.

Avusturya bir kadın, dul maaşı alabilmek için kocasının ölümünden sonra on iki kez evlenip boşanarak yasal boşluklardan faydalanıyordu. İlk kocasının 1981’deki ölümünden sonra dul maaşı almaya başlayan kadın, daha sonra ikinci bir adamla evlendi ve on iki kez nikah masasına oturup ayrıldı.

KİDEM TAZMİNATI DA ALDI

“Krone” gazetesinin haberine göre bu evlilikler ve boşanmalar sürecinde kadın, dul maaşı ve kıdem tazminatı şeklinde mali yardımlar aldı.

Çiftin tekrarlanan boşanmalarına rağmen birlikte yaşadığı ve her boşanmadan sonra kadının, ilk kocasının ölümünden sonra hak kazandığı dul aylığının yanı sıra yıllık dul aylığının 2,5 katı tutarında bir kıdem tazminatı aldığı belirtildi.

ÖDEME YAPMAYI REDDETTİ

Ancak çiftin on ikinci boşanmasından sonra, emeklilik sigortası kurumu daha fazla ödeme yapmayı reddetti. Kadın durumu mahkemeye taşısa da, dul aylığı talebi her seferinde reddedildi.

ALMANYA'DA DUL AYLIĞI

Dul aylığı, sigortalının ölümünden sonra hayatta kalan eşine veya kayıtlı partnerine ödenen bir tür emeklilik sigortası yardımıdır ve asıl geçimi sağlayan kişinin ölmesi halinde geride kalanların geçimini güvence altına almayı amaçlar.

Almanya’da dul aylığının miktarı, ölen kişinin ödediği emeklilik sigortası primleri ve evlilik süresine bağlı olarak değişir ve iki türü bulunur: küçük ve büyük dul aylığı.

Bu olay, sosyal güvenlik sistemlerinin potansiyel istismarını ve dul aylığı gibi yardımların amaçlarına uygun kullanımının önemini gözler önüne seriyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT