Avusturya'da AstraZeneca aşısı askıya alındı

Avusturya'da AstraZeneca aşısı askıya alındı

Avusturya'da Kovid-19'a yönelik geliştirilen aşı AstraZeneca , sonra bir kişinin aşı olduktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine aşının askıya alınıldığı açıklandı

Kovid-19'a karşı geliştirilen AstraZeneca  aşısı sonrası bir kişinin hayatını kaybetmesi sonucu aşının askıya alınıldığı belirtildi. 
Avusturya’da, 49 yaşındaki bir kadın, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısını yaptırdıktan sonra şiddetli kan pıhtılaşması sonucu hayatını kaybetti. Aynı aşıyı yaptıran 35 yaşındaki bir kadında da akciğer embolisi görüldü. Yetkililer bugün yaptıkları açıklamada önlem amaçlı olarak Oxford/AstraZeneca aşısı tedarikini askıya aldıklarını duyurdu.

"AŞI İLE ÖLÜMÜN İLİŞKİLİ OLDUĞUNA DAİR KANIT YOK"
Sağlık yetkilileri, "Şu anda aşı ile ölümün ilişkili olduğuna dair bir kanıt yok" dedi ve kan pıhtılaşmasının aşının bilinen yan etkileri arasında olmadığını ekledi.

GÜNEY KORE 7 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Çoğunlukla Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından ortak geliştirilen koronavirüs aşısının uygulandığı ve aşı çalışmalarının ilk haftasında 296 binden fazla kişiye aşı yapılan Güney Kore’de Hastalık Kontrol ve Önleme Dairesi (KCDC), aşı işlemi sonrası hayatını kaybeden 7 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.
 

Kaynak: CUMHURİYET

FOTO: CUMHURİYET

HABERE YORUM KAT