Avusturya hükümetini düşürmüştü: Strache seçim videosuyla yine Türklere saldırdı

Avusturya hükümetini düşürmüştü: Strache seçim videosuyla yine Türklere saldırdı

Avusturya’da İbiza skandalı ile hükümetin düşmesine yol açan aşırı sağcı eski Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache yeni seçim videosunda Türklere verdi veriştirdi.

Avusturya’nın eski Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache’nin adının karıştığı video skandalı belleklerde tazeliğini korurken, aşırı sağcı politikacı “Avusturya için İttifak“ oluşumu ile Viyana yerel seçimlerine gidiyor. Seçim kampanyası için hazırladığı video mesajında ise olaylı politikacı Strache Türkleri ve Müslümanları hedef alıyor. 

untitled-2-004.jpg

Viyana’nın yeniden Türklerin ve Müslümanların işgali altında olduğunu ima eden Strache seçim videosunda yer alan ezan sesini duyunca senaryo icabı elini masaya vurup ayağa kalkarken “Artık yeter! Viyanalılar ayağa kalkın!” diye sesleniyor. 

“VİYANALILAR KENDİ ŞEHİRLERİNDE AZINLIK OLDU”

Seçim videosunu 12 Eylül 2020’de Facebook hesabından paylaşan Heinz-Christian Strache bir de zehir zemberek şu açıklamayı yaptı:

“12 Eylül 1683'te Türklerin Viyana kuşatması sona erdi ve Osmanlı ordusu yenildi.

Maalesef bugünün Viyana'sı inanılmaz şekilde değişti. Viyanalılarımız kendi şehirlerinde azınlık oldu. Anadili Almanca olan çocuklarımız Viyana okullarında marjinal hale geldi.  Sosyal konutlarımız ise göçmenlerin ellerinde. Pek çok ilçede yüksek suç oranları, dışarıdan ithal edilen kültürel çatışmalar, yabancıların çete savaşları, bıçaklamalar günlük hayatımızın bir parçası oldu. İslamlaşma sinsice artarken bununla birlikte antisemitizm de güçleniyor. Artık yeter. 

untitled-2-003.jpg

“VİYANA İÇİN AYAĞA KALKIN”

Viyana'nın yeniden ne olduğunu söyleyecek, aslına uygun yolunda devam etmesini sağlayacak olan  güçlü bir HC Strache'ye ihtiyacı var. Viyana için birlikte ayağa kalkalım!”

Strache’nin bir Rus oligarkın yeğeni olduğu iddia edilen bir kadınla pazarlık yaparken görüntülendiği video 2019 baharında medyaya düşmüştü. Seçimlerden kısa süre önce 2017 temmuz ayında çekilen görüntülerde Strache, seçim kampanyalarına maddi destek karşılığında oligarkın şirketlerine kamu ihaleleri verme vaadinde bulunmuştu. Bu görüşmenin medyaya düşen videosu nedeniyle hükümet düşmüş ve Strache'nin siyasi hayatı bir süre kesintiye uğramıştı.  

+49 – VİYANA

HABERE YORUM KAT