Avustralya'dan hayat pahalılığı ile mücadele için dev bütçe

Avustralya'dan hayat pahalılığı ile mücadele için dev bütçe

Avustralya'da açıklanan yeni bütçede, ülkedeki enflasyon artışına karşı halkı desteklemek amacıyla 14,6 milyar Avustralya doları ayrıldığı bildirildi.

Hazine Bakanı Jim Chalmers, düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık yeni bütçeyi açıkladı ve ülkede artan hayat pahalılığıyla mücadele kapsamında 14,6 milyar Avustralya doları ayrıldığını ifade etti.

Chalmers, hükümet harcamalarına ilişkin önlemlerin enflasyonu tetiklememesi amacıyla tasarlandığını vurgulayarak, bütçenin artan hayat pahalılığına karşı koruma sağlamak için dikkatlice hazırlandığını belirtti.

Yeni bütçede ayrılan para işsizlik, tek başına çocuk yetiştiren ebeveynlere yönelik sosyal yardım ödenekleri ve hanelerdeki enerji harcamalarına destek sağlamak için ayrıldı. Chalmers, ABD ve İngiltere ile nükleer denizaltı teknolojisi alanında işbirliğini öngören AUKUS anlaşması kapsamında alınacak denizaltıların ilk maliyetlerinin de yeni bütçeden karşılanacağını belirtti.

Söz konusu filonun, 2050'lerin ortalarına kadar ülkeye 182 ila 249 milyar dolar arasında maliyeti olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT