Avustralya'da yük treni raydan çıktı

Avustralya'da yük treni raydan çıktı

Avustralya'da Geelong kentinin batısında, bir yük treninin raydan çıkması sonucunda 16 vagonunun yola savrulduğu bildirildi.

ABC News'in haberine göre, sabah erken saatlerde, Inverleigh ile Gheringhap kasabaları arasındaki bir hemzemin geçit yakınında, yük treninin raydan çıktığı belirtildi.

Avustralya Devlet Acil Servisinden (SES) yapılan açıklamada, olayda kimsenin yaralanmadığı, yükler arasında tehlikeli madde bulunmadığı ifade edildi.

SES Operasyon Şefi Tim Wiebusch, "O bölgede yoğun yağış ve ani sel olduğunu biliyoruz ancak bu aşamada trenin raydan çıkmasının nedenini belirlemek için çok erken." ifadelerini kullanarak, raylarda önemli hasar oluştuğunu aktardı.

Wiebusch, kazanın daha ciddi bir boyutta olmamasını "şans" olarak değerlendirerek "Bu aşamada bir yolcu treniyle uğraşmadığımız ve yük trenindeki mürettebatın kazadan yara almadan çıktığı düşünülürse inanılmaz derecede şanslıyız." dedi.

Yola saçılan 16 vagonun enkazının kaldırılması ve hattın onarılması için ekiplerin çalışmalarını başlatacağını belirten Wiebusch, söz konusu hat üzerinde aktif çalışmaların bir hafta ya da daha uzun sürebileceğini kaydetti.

Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Kazanın ardından, Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu bölgenin kontrolünü devralırken olayla ilgili Ulusal Demir Yolu Güvenlik Regülatörü Ofisi'nin bilgilendirildiği duyuruldu.

Avustralya Demir Yolu Hattı Kurumu (ARTC), nakliye müşterileriyle bir kurtarma planı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

ARTC, bölgenin tam değerlendirmesi tamamlandıktan sonra eyaletler arası yük koridorunun ne zaman yeniden açılacağına dair daha fazla ayrıntı ve güncelleme sağlayacağını bildirdi.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu (ATSB) Baş Komiseri Angus Mitchell, bölgeye güvenlik soruşturma ekibinin gönderildiğini belirtti.

Ayrıca, soruşturma sonunda bir rapor yayınlanacağı kaydedildi.

Tedarik zincirlerinde aksamalar olacağı endişesi

Melbourne-Adelaide demir yolu koridoru, onarım ve hasar değerlendirme çalışmaları sebebiyle trafiğe kapatıldı.

Taşımacılık sektöründen yetkililer, söz konusu kazanın, Victoria'daki son selden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya olan kara yolu ve demir yolu tedarik zincirlerinde daha fazla aksamalara neden olacağını söyledi.

Victoria Ulaştırma Derneği Üst Yöneticisi (CEO) Peter Anderson, yolları trafiğe kapatmanın Melbourne ve Adelaide arasındaki kara yolu yük taşımacılığında yoğun trafiğe yol açacağını kaydetti.

Fotoğraf: Johannes Plenio - Unsplash

 

HABERE YORUM KAT