Avrupa'yı sallayan iddia: Marine Le Pen 10 yıl hapis alabilir

Avrupa'yı sallayan iddia: Marine Le Pen 10 yıl hapis alabilir

Fransa'da savcılık, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi milletvekili Marine Le Pen hakkında Avrupa Birliği'nin (AB) fonlarını kötüye kullandığı ve suçu gizlediği gerekçesiyle dava açılmasını talep etti.

Bu iddialarla ilgili olarak Paris Savcılığı, Avrupa Parlamentosu'nda "hayali istihdamlarla" ilgili yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişi hakkında dava açılmasını talep etti.

Savcılık, Le Pen ve babası Jean-Marie Le Pen dahil 11 Ulusal Cephe (FN) partili Avrupa Parlamentosu milletvekili hakkında AB'ye ait fonları kötüye kullandıkları ve suçu gizledikleri gerekçesiyle dava açılmasını istedi. Ayrıca, Le Pen ve Jean-Marie Le Pen dahil 6 kişinin kamu fonlarının zimmete geçirilmesinde suç ortaklığı yapmaktan da yargılanmasını talep etti.

Söz konusu suçlar için 10 yıl hapis cezası ve zimmete geçirilen meblağın iki katı para cezası gibi ciddi cezalar öngörülmekte.

Le Pen'in, AP milletvekili olduğu dönemde 2 kişiye hayali danışmanlık hizmetleri nedeniyle AP fonlarıyla maaş ödediği iddia edilmektedir. Le Pen dahil ve FN partili bazı AP milletvekilleri hakkında 2004-2016 yılları arasında AP'de "hayali istihdam" oluşturduğu iddiasıyla ilgili olarak Fransa'da 2015 yılında bir soruşturma başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT