Avrupa’nın ünlülerinden Türkçe çağrısı: Derslere katıl!

Avrupa’nın ünlülerinden Türkçe çağrısı: Derslere katıl!

Bilimden sanata, tıptan spora Avrupa’da ün salan Türkler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın AB ile ortak çalışması olan bir kısa filmde “Türkçe” çağrısı yaptı. Ünlülerin çağrısı sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Yurtdışında yaşayan insanlarımızın çocuklarının Türkçeyi daha iyi öğrenmeleri ve Türk kültürünü yakından tanımalarını sağlamak için verilen Türkçe ve Türk Kültürü Derslerine katılımın önemini anlatmak amacıyla AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından bir kısa film hazırlandı.

image001.png

DİLEK GÜRSOY, YILDIRAY BAŞTÜRK…

Dünyanın her yerinde sosyal medyada paylaşılacak olan filmin yönetmenliğini sinema sanatçısı ve sosyolog Haluk Piyes yaptı. 4 dilde hazırlanan kısa filmde, Türkçeyi iyi bilmenin ve kültürümüze sahip çıkmanın çocuklarımızın geleceğinde sağlayacağı faydayı anlatmak üzere Avrupa Türk toplumunda öne çıkan bilim insanı, sanatçı, aşçı, dil bilimci, futbolcu, sosyolog gibi rol modeller gönüllü olarak yer aldı. 

image002.png

Kısa filmde dünyaca ünlü kardiyolog Dr. Dilek Gürsoy, Berlin Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Şahin Albayrak, milli futbolcu Yıldıray Baştürk, Berlin Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bölümü Başhekim Dr. Volkan Aykaç, Michelin yıldızlı Şef Serkan Yıldızçoban, Nürnberg Film Festivali Yönetmeni Ayten Akyıldız, sanatçı ve sosyolog Haluk Piyes rol aldı ve Türkçe çağrısı yaptı.

image003.png

Türk Dil Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen kısa filmin çekimleri Almanya’nın Essen Eyaletindeki Dortmund Türk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT