Avrupa'nın en çok aranan kadınları: Uyuşturucu kaçakçılığından kocasını öldürmeye teşebbüse...

Avrupa'nın en çok aranan kadınları: Uyuşturucu kaçakçılığından kocasını öldürmeye teşebbüse...

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok aranan 5 kadın listelendi.

Avrupa polis teşkilatı Europol'ün 50'den fazla kişinin yer aldığı "En Çok Arananlar" listesinde, büyük çoğunluk erkeklerden oluşsa da bazı kadın isimler de öne çıkıyor. Listeden 10 kişi ayrıca, ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) öncelikli listesinde de yer alıyor.

En çok aranan kadın suçlulardan bazıları şöyle:

Ruja Ignatova: FBI'ın ilk 10 listesindeki tek kadın. "Kripto Kraliçesi" olarak biliniyor. Hukuk alanında doktorası var. 2014 yılında 43 yaşındaki Alman-Bulgar, Bitcoin'e Avrupa'da sahte bir alternatif olan sözde bir kripto para birimi pazarlayan OneCoin şirketini kurdu. Yakalanması için başına 250 bin Dolar ödül kondu.

Marina Kramberger: Europol'ün en çok arananlar listesindeki 4 kadından biri. Slovenyalı. Birden fazla dolandırıcılık suçundan aranıyor. Kurbanlarına "masallar" anlatarak onları kendisine kalacak yer ya da para vermeye ikna etti. 34 yaşında. Temmuz 2021'den beri kaçak durumda. Tek başına seyahat etmediği, yanında başka bir kadın olduğu tahmin ediliyor.

Tania Gomez: İsveçli. Köpek kurtarma bahanesiyle büyük bir uyuşturucu ağı kurdu. 31 yaşında. Mart 2021'den bu yana ciddi uyuşturucu suçları ve kara para aklama suçlarından aranıyor. Europol'e göre, çeşitli suç örgütleri için büyük miktarlarda para ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı söyleniyor. Gomez'in ayrıca, sokak köpekleri için kurduğu iddia edilen "HundGärin" adlı kurtarma kuruluşu aracılığıyla yasa dışı hayvan yetiştiriciliği ve nakliyesine yönelik bir ağa dahil olduğu da iddia ediliyor.

Marzia Marimar Calleja Maatouk: 23 yaşında. Europol tarafından uyuşturucu kaçakçılığından aranıyor. Maltalı. Henüz 19 yaşındayken tedarik etmek amacıyla uyuşturucu bulundurmakla suçlanmış ve ardından 15 ay hapis, 3 bin 500 Euro para cezası ve mahkeme masraflarını ödemeye mahkum edilmişti. Şu anda 23 yaşında olan Maatouk, karara itiraz etti ve duruşma yeniden başlayamadan kaçtı.

Eva Zámečníková: Slovakyalı. Listedeki son kaçak. Cinayete teşebbüs suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öldürmeyi planladığı kişi kocasıydı. 15 Ocak 2014 tarihinde, düğünlerinden sadece 2 ay sonra kocasının öldürülmesi emrini verdiği iddia ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT