Avrupa'dan ve Almanya’dan ümidi kesmişler… Binlerce hamile Rus kadının gizemli yolculuğu!

Avrupa'dan ve Almanya’dan ümidi kesmişler… Binlerce hamile Rus kadının gizemli yolculuğu!

Binlerce hamile Rus kadınının bir Güney Amerika ülkesi olan Arjantin'e gitmesi üzerine yetkililer harekete geçti.

Dünya basını geçtiğimiz gün ilginç bir haberle sarsıldı. Hamile Rus vatandaşlarının doğum yapmak için Arjantine gittiği ortaya çıktı. Yetkililer bu olağanüstü 'doğum turizmi'nin arkasında bir suç şebekesinin olup olmadığının peşine düştü.

Arjantin'de geniş kitlelere hitap eden "La Nación" gazetesi Buenos Aires'in Puerto Madero semtine yapılan operasyonda pek çok bilgisayar, nakit para ve göçmenlik belgeleri ele geçirildiğini duyurdu. Ülkenin göçmen dairesi başkanı olan Florencia Carignano, "Buraya gelen hamile Rus kadınların arkasında muti-milyon dolarlık işler çeviren bir çete olduğunu düşünüyoruz" yorumunda bulundu.

Carignano, "Rus kadınlar hamileliklerinin 34.haftasında uçakla ülkemize giriyorlar. Bunu sadece tatil için yaptıklarını düşünmüyoruz." dedi.

Geçtiğimiz yıl ise 5 bin 800 hamile Rus kadın Arjantin'e giriş yaptı. Göç uzmanları bunun nedeninin Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş nedeniyle Rus vatandaşlarına getirilen sıkı AB'ye giriş kuralları olarak yorumladı.

Öte yandan Arjantin'de doğan çocuklar otomatik olarak ülkenin vatandaşlığını alıyorlar. Arjantin vatandaşlığının yaklaşık 160 ülkeye vizesiz giriş hakkı bulunuyor.

Artı49

 

HABERE YORUM KAT