Avrupa'da yaz saati kaldırılıyor

Avrupa'da yaz saati kaldırılıyor

Avrupa Birliği'nin düzenlediği ankette vatandaşların yüzde 80'inin yaz saati uygulamasının kaldırılmasını istemesi üzerine, AB Komisyonu harekete geçti.

BRÜKSEL - Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, milyonlarca insanın kaldırılması için oy kullandığı yaz saati uygulamasına karşı çalışmalar yapacağını söyledi. Avrupa Birliği tarafından düzenlenen ankete katılan vatandaşların çoğunluğu, yaz saati uygulamasının kaldırılmasını istemişti.

Alman devlet televizyonu ZDF'te bir programa konuk olan Juncker, Avrupa Birliği Komisyonu'nda, uygulamanın kaldırılması için çalışacağını söyledi. Juncker, yüzde 80'in karşı olduğu bir uygulamada, önce insanlara fikirlerini sorup sonra da hiçbir şey yapmamanın mantıklı olmadığını da sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği ülkelerinde gerçekleştirilen ankete katılan yaklaşık 4,6 milyon insanın 3 milyonu Almanya'dan katılmıştı. Almanya'da 1980 yılından bu yana uygulanan yaz saati uygulaması, saatlerin mart ayının son pazar günü bir saat geri ve ekim ayının son pazar günü de bir saat ileri alınması ve böylelikle güneş ışıklarından daha fazla yararlanılarak, enerji tasarrufu sağlanması esasına dayanıyor.

HABERE YORUM KAT