Avrupa’da Türk futbol zirvesi: ATFF kıta çapında bir ağ kuracak

Avrupa’da Türk futbol zirvesi: ATFF kıta çapında bir ağ kuracak

ATFF Düsseldorf’ta “Avrupa Türk Futbol Buluşması” düzenledi. 40’tan fazla kulüp temsilcisinin ve Avrupa’nın üst düzey futbol adamlarının katıldığı buluşmada Avrupa Türk futbolu masaya yatırıldı.

Nisan 2019’da kurulan ve kısa bir süre önce de kuruluşu resmiyet kazanan Avrupa Türk Futbol Federasyonu (ATFF) ikinci büyük toplantısını Düsseldorf kentindeki genel merkez binasında gerçekleştirdi. Almanya başta olmak üzere Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya’dan 40 civarında amatör Türk spor kulübünün başkanları, yöneticiler, Bayer Leverkusen, Ajax, Paris Saint Germain gibi birçok kulüpten üst düzey futbol adamı Türk futbol zirvesine katıldı. 

İLK BULUŞMAYA İSMAİL ERDEM KATILMIŞTI

Avrupa Türk Futbol Federasyonu (ATFF) kurucu üyelerinin geçen kasım ayında Stuttgart’ta Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi İsmail Erdem’in katılımıyla “Avrupa Türk Futbolu ve Sporcuları” adı altında düzenlenen ilk büyük buluşmanın ardından ATFF ikinci kez Avrupa Türk futbol zirvesini ve ATFF Düsseldorf Genel Merkez açılışını gerçekleştirdi.

ATFF Genel Başkanı Ayhan Yıldız

KULÜP YÖNETİCİLERİNE SEÇMELER İÇİN EĞİTİM

ATFF Genel Başkanı Ayhan Yıldız geniş katılım gösterilen  toplantıda coşkulu bir konuşmaya imza attı. Genel Başkan Ayhan Yıldız, Avrupa genelinde Türk futbol ağı kurmaya hazırlandıklarını belirtti ve hedeflerinden bazılarını şöyle sıraladı: Avrupa çapında ve elbette Almanya’da kulüp temsilcileriyle bölge toplantıları, kulüp yöneticileri için futbolcu seçiminde kriterlerin tespiti ve ardından yeteneklerinin geliştirilmesi ve futbola kazandırılmasına yönelik eğitim, kongre üye sayısının arttırılması, kulüp başkanlarının yönetime entegre edilmesi.

KONGRE ÜYE SAYISI 100’E ÇIKARILIYOR

Başkan Yıldız’ın ATFF atılımları hakkında gazetemize aktardıklarından satır başları ise şöyle:  

“Avrupa ülkelerindeki tüm amatör takımlarımızı ATFF ‘ye davet ediyorum. Amacımız futbol takımlarımızın ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak, seviyelerini yükseltmek ve yetenekli gençlerimizi bulunduğu ülkenin yanı sıra Türkiye ve dünya futboluna kazandırmaktır. Kongre üye sayımızı hızla  34’ten 100’e çıkaracağız. Çok enerjik ve coşkulu bir atmosferde geçen buluşmamızda Avrupa‘daki Türk futbol dünyasının bu buluşmaya ihtiyacı olduğunu gördük. 

BÖLGE TOPLANTILARI GELİYOR

Avrupa‘nın birçok noktasından geniş katılım oldu. Korona tedbirleri yüzünden gelemeyenler de oldu tabii. Bu nedenle Avrupa’da ve Almanya’da bölge toplantılarıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Temsilcilerimize çok önem veriyoruz. Tüm hedef ve projelerimizin bire bir harfiyen uygulanabilmesi için bir çalışma konsepti çıkarıyoruz. Çocuklarımızın sporla alakalı eğitimi söz konusu.  Hızlı kararlar alabilmemiz için ise kulüp yöneticisi arkadaşlarımızla sıkı bir koordinasyon içinde çalışmak için yönetici kadrolara dahil etmek istiyoruz. Kongrede sayıları artmalı. Kulüpler arası genç yetenekleri bir noktada toplarken hızlı hareket etmek için  kongre üyesi olarak aramızda olmalarını çok önemsiyoruz. Kongre üyesinin seçme ve seçilme hakkı var. Her konuda hukuki alandan ekipmana dek işbirliklerimiz olacak. Birbirimize imkânlar yaratacağız. Finans kaynaklarının yaratılmasında da birbirimize destek olacağız. 

HEDEF 500’DEN FAZLA KULÜBE ULAŞMAK

Avrupa’daki 500 spor kulübümüze ulaşmak istiyoruz. Şu anda yüzde 30 kulübümüze ulaşmayı başardık. İşimiz çok. Avrupa Türk futbol Federasyonu olsak da kulüplerimizde birçok ülkeden oyuncu top koşturuyor. Uyum adına da  çok önemli bir hizmet verdiğimizin göstergesi. Kadın kotası ve takımı da gündemimizde. Amacımız futbol takımlarımızın ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak, seviyelerini yükseltmek ve yetenekli gençlerimizi bulunduğu ülke, Türkiye ve dünya futboluna kazandırmaktır

Öte yandan internet sayfamız da tamamlanmak üzere. ATFF’ye web sitemiz üzerinden üye olmak mümkün. Temsilciliklerimiz de sitede yer alacak. Diğer taraftan Stuttgart ofisimiz de hizmete açıldı“

BAŞKONSOLOS KARAARSLAN’DAN DESTEK SÖZÜ

ATFF Genel Başkanı Ayhan Yıldız söz konusu  buluşmaları her yıl düzenleyeceklerini belirtti. 

Diğer taraftan Avrupa Türk futbolu Buluşması’nda ATFF Başkanvekili Abdulkadir Bakırdöven ATFF’nin kurumsal yapılanma programını sundu . Toplantıya ATFF İngiltere Temsilcisi ve İngiltere Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Osman Ecen, telekonferans ile katıldı. Ecen “ATFF ile çalışmaktan mutluluk duyacağız. Başarılar diliyorum” dedi. Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan ise korona tedbirleri gereği katılamadığını ancak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. 

ATFF scout şubesi koordinatörü NLZ scoutlarından Bayer Leverkusen, M. Gladbach, Fortuna Düsseldorf alt yapılarında görev yapmış deneyimli futbol adamı Aşkın Polat büyük buluşmada futbolcu seçiminde kriterlerin tespiti, yeteneklerin geliştirilmesi ve kazandırılmasına yönelik bir sunum yaptı. 

ATFF‘de üye olan futbol adamlarına da gelecekte söz konusu eğitimi sunup sertifika verileceği belirtildi.  ATFF Başkanvekili Abdülkadir Bakırdöven “Bu tür seminerler Avrupa’da dört bir yanda üye kulüplere sunulacak“ dedi. 

ÜYE OLMAK İÇİN ADETA YARIŞTILAR

Diğer taraftan moderasyonunu ATFF Başkan Yardımcısı ve Basın sözcüsü gazeteci Salih Şahin’in yaptığı tam gün süren yemekli toplantıda çeşitli bölgelerden gelen kulüp yöneticileri üye olmak için adeta yarıştı. 

Buluşmada Belçika Türk Kültür ve Spor Federasyonu Başkanı da olan ATFF Avrupa Yapılanma sorumlusu ve Belçika Temsilcisi Nedim Koçaslan, ATFF Hollanda Başkanvekili Murat Işık, ATFF Fransa Temsilcileri  Ali İnan ve  Dr. Osman Aydoğdu, ATFF Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Sedat Demir, ATFF Mali Asbaşkanı Sedat Aydemir, ATFF Başkanvekili Cahit Öner kuruluşun hedefleri hakkında açıklamalarda bulundular. 

Buluşma sonrası yönetim kurulu ek olarak bir değerlendirme toplantısı yaptı. Avrupa’da sezon öncesi elit takım oluşturmak üzere seçmeler yapılmasına karar verilen toplantıda söz konusu takımın Türkiye’de kampa götürüleceği ve  Türkiye’deki süper lig takımlarıyla antrenman yapacağı da belirtildi. Elit takımın oyuncularının süper lig takımlarına transferi de gündeme gelecek. 

+49 – DÜSSELDORF

HABERE YORUM KAT