Avrupa'da avro para basan çete çökertildi

Avrupa'da avro para basan çete çökertildi

İspanya'da sahte 500 avroluk banknotlarla yaklaşık 8 milyon avro para basan şebeke üyeleri yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Alicante, Barselona, Malaga, Teruel ve Valensiya kentlerinde düzenlenen operasyonlarda 12 kişinin yakalandığı bildirildi.

Geçen yıl yüksek kaliteli çok sayıda sahte 500 avroluk banknotların piyasada dolaştığını fark eden ve araştırmalarını genişleten polisin, Barselona'da bir elektrikli bisikletin bu sahte 500 avroluk banknotlarla satın alınması sayesinde suçlulara ulaşabildiği belirtildi.

Elektrikli bisiklet satışından aldığı iki 500 avroluk banknotu bankaya götürdüğünde sahte olduklarının farkına varan mağaza sahibinin ihbarı üzerine harekete geçen polisin şüphelileri takip ettiği ve Barselona'da bulundukları eve düzenledikleri baskında bir torba içinde 500'er avroluk banknotlar halinde yaklaşık 4 milyon 300 bin avroluk sahte paraya ulaştığı kaydedildi.

Söz konusu şebekenin Alicante'nin La Nucia ilçesinde sahte para basımı için bir laboratuvar kurduğu ve çok iyi kalitede para basabilen yazıcılar kullandığını aktaran polis kaynakları, İspanya Merkez Bankası Ulusal Analiz Merkezi tarafından yürütülen bilirkişi çalışmalarında, Barselona'daki paraların bu yazıcılardan çıktığının doğrulandığını ifade etti.

İspanyol polisi, söz konusu şebekenin bu zamana kadar yaklaşık 8 milyon avro sahte para bastığını açıkladı.

Fotoğraf: lilzidesigns - Unsplash

HABERE YORUM KAT