Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği Frankfurt’ta “Mahsa Amini” protestosu yaptı

Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği Frankfurt’ta “Mahsa Amini” protestosu yaptı

Frankfurt İran Konsolosluğu önünde Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları derneği “‘Mahsa Amini’” protesto etkinliği düzenledi.

Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği bugün Frankfurt  İran Konsolosluğu  önünde,  İran’daki  Polis gözetiminde yaşamını kaybeden Mahsa Amini için protesto yaptı.  

Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneğinin konsolosluk önündeki  eylemi, konsolosluktan yapılan şikayetle birlikte polis müdahale etti. 
Polis gözleminde, karşı kaldırımda  yapılan basın açıklaması ve katılımcı bayanların saçlarını kesmesi sonucu eylem sonlandırıldı.

Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından yapılan basın açıklaması ise şu şekilde:

“22 yaşındaki ‘Mahsa Amini’ İran’daki şeriat rejiminin ahlak polisleri tarafından gözaltına alınarak, ağır şekilde darp edildi ve komaya girdikten sonra hayatını kaybetti.

Yıllardır şeriat rejimiyle yönetilen ülkelerde, başta kadınlar ve çocuklara yoğun baskılar uygulanmakta ve insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır.

Büyük Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün ve devrimlerinin önemi bu ibretlik durumlarda bir kez daha değerini ve asla vazgeçilmezliğini ortaya koymuştur.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar İran kadınlarının sesini ve laiklik istemini duymalıdır.

İran da Mahsa Amini ve hayatını kaybeden kadınlara bu vahşice yapılanları kınadığımızı ve karanlığa karşı olduğumuzu haykırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT