Avrupa Parlamentosu'nda Erdoğan karşıtı imza kampanyası

Avrupa Parlamentosu'nda Erdoğan karşıtı imza kampanyası

Avrupa Parlamentosu'ndaki dördüncü en büyük grup olan Kimlik ve Demokrasi grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı bir imza kampanyası başlattı.

Avrupa Parlamentosu'ndaki dördüncü en büyük grup olan Kimlik ve Demokrasi grubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı Türkiye karşıyı bir imza kampanyası başlattı.


Kimlik ve Demokrasi grubu kendi resmi sitelerinde paylaştıkları imza kampanyasında ''Resmi olarak, Türkiye hala potansiyel bir AB üyeliği adayı ve bu geri çevrilmesi gereken büyük bir hatadır'' ifadelerini kullandı.


İmza kampanyasının tam metninde ise şu ifadeler yer aldı;
''Öncelikle Türkiye ne bir demokrasi ne de bir Avrupa ülkesidir.Erdoğan rejimi azınlıklara zulmediyor ve ifade özgürlüğü ilkesini ihlal ediyor. AB içinde artık herhangi bir iç sınır bulunmadığından, Türkiye'nin üyeliği Avrupa'ya çok büyük ve kontrol edilemez bir göçmen akışına yol açacaktır.
Daha da kötüsü: Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs gibi AB üye devletlerinin güvenliğine ve egemenliğine tehdit oluşturuyor ve Erdoğan ayrıca Suriye, Irak, Dağlık Karabağ ve Libya'daki İslamcı terör gruplarını destekliyor.
Erdoğan rejiminin kabul edilemez provokasyonları, Türkiye ile bitmeyen ve anlamsız AB üyelik müzakerelerini sürdürmekle ödüllendirilmemelidir. Bu nedenle AB Parlamentosu'ndaki Kimlik ve Demokrasi (ID) grubu, bu müzakerelerin kesin olarak sona ermesi çağrısında bulunuyor. Avrupa Birliği tarafından katılım öncesi yardım gibi Türkiye'ye daha fazla para akışı da durdurulmalıdır.''  

TÜRKİYE KARŞITI KAMPANYALARI İÇİN VİDEO HAZIRLADILAR


Bununla yetinmeyen Kimlik ve Demokrasi grubu bir video hazırlayarak sosyal medyalardan da paylaşıp duyuru yaptı.

ekran-resmi-2021-05-29-15-03-42.png


Videoda Erdoğan'ın ''Minareler süngü kubbeler miğfer camiler kışlamız'' sözlerinine ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ayakta kalmış olmasına vurgu yapılıyor.

Videonun devamında ise şu mesaj veriliyor:  
Erdoğan iktidara geldiğinden beri güçlü ve İslamcı bir Türkiye yaratmayı hedefliyor.Kemalist gelenekten koptu ve Ayasofya'nın camiye çevrilmesini talep etti ama bakışları da Avrupa'ya dönük olmaya devam etti. 6 Nisan'da Erdoğan, kendisine ast gibi davrandığı için bir AB temsilcisini alenen aşağıladı. Bu ülkenin Avrupa kapılarındaki tehdidine rağmen, Türkiye hala AB'ye üyeliğine aday

 

İŞTE O VİDEO

 

 

 

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT