'Avrupa Konseyi'nin Türkiye kararı yanlış'

'Avrupa Konseyi'nin Türkiye kararı yanlış'

ARTI49'a konuşan AB -Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Kyrkos, Avrupa Konseyi'nin Türkiye'yi yeniden denetim sürecine almasını yanlış bulduğunu söyledi.

BRÜKSEL - AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Miltiadis Kyrkos, Brüksel'de ARTI49'a özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından denetim sürecine geri alınmasını doğru bulmadığını belirten Kyrkos, "Ne olursa olsun diyaloğa devam etmeliyiz. Erdoğan referandumu kazandı ve şu anda güçlü. Avrupa Birliği için adım atmalı. Örneğin olağanüstü hale son verilmeli, cezaevlerindeki siyasetçiler serbest bırakılmalı ve ifade özgürlüğü gibi temel haklar garanti altına alınmalı" dedi.

Birlikte çalışmaya devam etmeliyiz

Avrupa Birliği müzakere sürecinin devam etmesinin, Avrupa'ya Türkiye'deki insanlar hakkında bir şeyler yapma şansı sunduğunu vurgulayan AP Milletvekili, "Mülteciler konusunda beraber çalışıyoruz. Gümrük Birliği hem Avrupa için hem de Türkiye için çok önemli. Türkiye ve Avrupa Birliği ortak çalışmaya devam etmeli" şeklinde konuştu. 

Milliyetçi hareketlerin faydası yok

Yunan Savunma Bakanı'nın tartışmalı adalara gidip fotoğraf çektirmesini, televizyonda öne çıkmak istemesine bağlayan sol liberal Potami Partisi'nin Avrupa Parlamentosu Milletvekili, her iki tarafın da bu tarz milliyetçi hareketlerden kaçınması gerektiğini savundu.

Çözülemeyecek sorunumuz yok

Türkiye ile Yunanistan arasındaki bütün sorunların çözümünün mevcut uluslararası anlaşmalarda bulunduğunu dile getiren Kyrkos, "Yine de sorun varsa uluslararası mahkemelere gidilmeli. Bayrak dikme yarışının kimseye faydası yok. Yunanistan'ın da Türkiye'nin de birbirleriyle uğraşmaktan daha büyük sorunları var. Şahinler ofislerinde oturmalı. Gerçek diploması insanlar arasında olur" dedi.

ekran-resmi-2017-04-30-17.11.59.png

AB -Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Kyrkos (sağda), Oktan Erdikmen'in sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT