Avrupa çapında aranıyorlar: Üçüncü kuşak RAF militanları hakkında 101 ihbar

Avrupa çapında aranıyorlar: Üçüncü kuşak RAF militanları hakkında 101 ihbar

Avrupa çapındaki arama listesinde iki eski RAF teröristine yer verilmesinin ardından yüzden fazla bilgi ve ihbara ulaşıldığı öğrenildi.

Hannover'deki Eyalet Kriminal Dairesi, aralarında Deutsche Bank'ın yönetim kurulu başkanı Alfred Herrhausen'in katledilmesi de dahil çok sayıda cinayetten sorumlu tutulan Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) teröristleri Burkhard Garweg ve Ernst-Volker Staub'un kıta genelinde arandığını bildirdi. Polisten “Neue Osnabrücker Zeitung” gazetesine yapılan açıklamada  “taktiksel nedenlerle” daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi. 

Mayıs ayı başında Aşağı Saksonya'daki Kriminal Daire, Ernst-Volker Staub ve Burkhard Garweg'in profillerinin Europol'un “Avrupa'nın En Çok Arananlar” listesine girmesini sağladı. Çok sayıda cinayetten sorumlu tutulan üçüncü kuşak RAF teröristleri Garweg ve Staub, Daniela Klette ile birlikte RAF ortadan kalktıktan sonra kayıplara karıştı. 

Süpermarket ve para nakil araçları da dahil 12 soygun olayına her üç ismin de karışmış olmasına rağmen kurallar gereği en fazla iki kişinin arama listesine yazılabildiği bildirildi. 

RAF teröristi Daniela Klette ise arama listesine alınabilmek için beklemede tutuldu. 

+49 – HANNOVER

HABERE YORUM KAT