Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'ndan miting çağrısı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'ndan miting çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan “Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi‘ne göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev ve yetkileri arasına “Alevi-Bektaşi kültürünün araştırılması ve cemevleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek‘de eklendi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının görev alanındaki çalışmalarını değerlendirmek ve önerilerini Başkanlığa bildirmek üzere Danışma Kurulu kurulacak. Danışma Kurulu, başkan ve 11 üyeden oluşacak. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı, Danışma Kurulunun da başkanı olacak. Danışma Kurulu üyeleri, Alevi-Bektaşilik yolunda temayüz etmiş kişiler ile Başkanlığın görev alanına giren konularda araştırma ve çalışmaları bulunanlardan Cumhurbaşkanınca 3 yıllığına seçilecek. Bakan gerekli gördüğü hallerde Danışma Kuruluna başkanlık edebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gece yarısı yayımladığı KHK ile kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na Alevi kurumları tepkili. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK), hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alevilere meydan okurcasına gece yarısı imzaladığı KHK ile kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı hem de 8 Kasım’da TBMM önünde Alevilere yaplan saldırıları protesto etmek için 12 Kasım’da Köln’de kitlesel miting yapma kararı aldı.

Avrupa çapında katılımın olacağı Köln mitingine ilişkin Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanları Nevin Kamilağaoğlu ve Hüseyin Mat imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 Değerli Yöneticiler,Daha dün torba yasasına karşı Alevi kurumları olarak TBMM önünde yaptığımız basın açıklaması üzerinden yarım gün geçmeden aynı gün gece yarısı Cumhurbaşkanı tarafından Kanun Hükmünde Karsrname ile Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulduğu resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hem de meclis önünde yaptığımız basın açıklamasına nispet yaparcasına. Yani ben ne dersem yaparım diyor. Bu dayatılan onursuzluğa sesiz kalamayız.

Canlar bu KHK bizim için geçersizdir, yok hükümündedir ve tanımıyoruz. Bu faşist tutum ve davranışa karşı direniş mücadele hattını daha da büyütmek ve kararlı bir şekilde sürdürmekten başka çare yoktur.

Bu kapsamda herkesi bu cumartesi günü saat 13’de Köln şehrine davet ediyoruz. Gün, saat, yer gibi gerekçelere takılmadan tüm gücümüzle kitlelerimizi Köln şehrine akın akın gelmesi için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Biliyoruz ki 2012 Bochum mitingini de 3 gün içerisinde organize etmiştik.

12 Kasım 2022 tarihinde saat 13:00’da Köln’de buluşma dileğiyle.

Adres: Deutzer Werft /

Siegburger Str. 66 / 50679 Köln

Aleviler vardır Alevilik haktır.

Aşk ile…”

HABERE YORUM KAT