ATİK yeni ekibiyle kolları sıvadı: Bavyera’dan şehir başkanlıkları geliyor

ATİK yeni ekibiyle kolları sıvadı: Bavyera’dan şehir başkanlıkları geliyor

Uluslararası Ticaret İş Konseyi (ATİK) Bavyera Eyalet Konsey Başkanlığına getirilen Çetin Yazıcı, yönetim kurulunu Nürnberg’de basın toplantısıyla tanıttı. Başkan Yazıcı, ATİK ile büyük şehirlerde başkanlıklara gidileceğini duyurdu.

ATİK Bavyera Eyalet Konsey Başkanı Çetin Yazıcı yeni yönetim kurulunun da tanıtıldığı basın toplantısında kamoyunun ilk ve güvenli kaynaktan bilgilendirilmesine önem verdiklerini belirtti.  Yeni Posta gazetesinden Orhan Kurter ve Yılmaz Sarıgül’ün haberine göre, basın ilke ve etik değerlerine bağlı kalınmasının tüm gazetecilerin de önceliği olması gerektiğini kaydeden Yazıcı, ATİK’in Bavyera yapılanmasına ilişkin olarak kısa ve orta vadede hedeflerini şöyle  aktardı:

 “Bavyera Eyaleti İcra Kurulu olarak, bizler bugün burada sadece ATİK Bavyera’yı değil aynı zamanda, AIFIZ- ATİK Uluslararası Serbest Sanayi Bölgeleri (Mütevelli Heyeti Başkanı Joachim Spahl), AIMC- ATİK Uluslararası Belediye Başkanları Konseyi (Başkanı Florian Dudu), AISCC – ATİK Uluslararası Bilim ve Kültür Konseyi (Başkanı Prof. Dr. Danuta Chmielewska), AIPFG- ATİK Uluslararası Parlamenterler Dostluk Grubu (Başkanı Prof. Dr. Tadeusz Iwinski) ATİK bünyesinde bulunan tüm segment başkanlarımızı da temsil etmekteyiz. Bavyera bölgesinde bulunan şehirlerde ATİK vizyonunu benimseyen ve kriterlere uygun başkanlıklar kurulacaktır.”

BİR DÜŞÜNCE KURULUŞU 

Çetin Yazıcı

Başkan Yazıcı amaçlarını ve ilkelerini şöyle sıraladı:

“Bavyera’da ve ATİK’in aktif olduğu 58 ülkeye ait Başkonsolosluklar, yerel makamlar, sivil toplum örgütleri, basın kuruluşlarına nezaket ziyaretleri yapar. 

ATİK, ticaret ve ekonomik bazlı bir sivil toplum örgütüdür. Elit yapısı, entelektüel bakış açısına sahip yöneticileri ile bir düşünce kuruluşudur.

ATİK bulunduğu her ülkenin kendi öz vatandaşı aracılığı ile temsil edilir. Almanya ATİK Başkanı bu bağlamda uluslararası finans ve yatırım uzmanı Horst Koster’dir.

ATİK göçmen işbirliğine önem veren global bir çalışma vizyonuna sahiptir.

Uluslararası kardeş belediyelerin çalışmalarına önem verir. Polonya’ya ait belediyelerin Bavyera bölgesindeki kardeş belediyelerinin tespitleri, yine aynı şekilde Türkiye’ye ait belediyelerin Bavyera’daki kardeş belediyelerin tespiti ve işbirliklerin artırılarak daha yaygınlaşması için çalışmalar yapar.

Siyasi söylemlerden uzak, her oluşuma karşı eşit mesafede bulunur.

ATİK bünyesinde görev alacakların veya iş yapmak isteyenlerin güvenlik noktasında herhangi bir sorunlarının olmaması gerekir.

Kendisini özel ve mutlu hissetmek isteyen, donanımlı insanlarla bir birliktelik içinde olmayı önemser.”

Basın toplantısı yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı ile sona erdi. ATİK Bavyera Eyalet Konseyi yöneticileri şu isimlerden oluştu:

Başkan Çetin Yazıcı, Aylin Ataibiş (mali Analist), Pınar Aydın (şirket sahibi), Ramazan Kurt (sivil toplum örgütü yöneticisi), Hakan Köse (şirket sahibi).

+49 - MÜNİH

 

HABERE YORUM KAT