ATGB artık 8 noktada temsil ediliyor: Bavyera Temsilciliğine İlhan Baba atandı

ATGB artık 8 noktada temsil ediliyor: Bavyera Temsilciliğine İlhan Baba atandı

Nürnberg merkezli Radyo Baba’nın da kurucusu ve yöneticisi olan İlhan Baba’nın Bavyera Temsilciliğine geçmesi ile ATGB Avrupa’nın sekiz ayrı noktasında temsil edilmeye başladı.

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği’nin (ATGB) temsilci ağı, Bavyera Temsilciliğine getirilen İlhan Baba ile daha da güçlendi. 

Gazeteciliğe ilk adımı İstanbul- Cağaloğlu’nda Türkiye gazetesinin çocuk dergisinde atan, ardından göreve Anadolu Haber Ajansı, Türk Haberler Ajansı‘nda devam eden İlhan Baba 1984 yılında, İran-Irak savaşında 3 ay ajans muhabiri olarak çalıştı. 

ilhan-baba.jpeg

İlhan Baba, Almanya’daki gazetecilik serüvenine ise 1991 yılında başladı. Milliyet, Fanatik gazetelerinde çalışırken, aynı zamanda bu gazetelerle Hürriyet’in ilan temsilciğini de üstlenen İlhan Baba, Milliyet gazetesinin Avrupa baskıları sona erince bir süre Almanya’da da Anadolu Ajansı’na haber aktardı. Ardından Bavyera eyaletinde Türkçe ağırlıklı olmak üzere farklı dillerde 24 saat kesintisiz yapan web radyosunu kurdu. Nürnberger Nachrichten gazetesinin ilk Türk muhabiri olarak çalıştı. Azerbaycan basın yayın kuruluşlarından Xeber gazetesinin Almanya temsilciği ve Moğolistan’ın Çağatay Han eyaletinin Almanya Ticari İlişkiler Temsilcisi olarak görev yaptı.

Halen Türk Haberler Ajansı Almanya Temsilciği, Bayern Ses gazetesinin genel yayın yönetmenliği, El Ele gazetesi ve dergisinin haber müdürlüğünü, Euro İmaj dergisinin haber müdürlüğünü,  Bayern Post gazetesinin Kuzey Bavyera Haberler koordinatörlüğünü sürdürüyor. 

Öte yandan Avrupa’nın sekiz noktasında yer alan ATGB temsilcilikleri şöyle:

Berlin Eyalet Temsilcisi Ali Yıldırım, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Temsilcisi (NRW) Fuat Ateş, Rheinland-Pfalz Eyalet Temsilcisi Ufuk Evla Bostan, Bavyera Temsilcisi İlhan Baba, Belçika Temsilcisi Fikret Aydemir, Avusturya Temsilcisi Mehmet Ali Demir, İrlanda Temsilcisi Çağdaş Gökbel, Türkiye Temsilcisi Recai Aksu.

+49 – NÜRNBERG

KAYNAK: atgb-press.eu

HABERE YORUM KAT