Artık 3 yılda 1 telefon götürebileceğiz

Artık 3 yılda 1 telefon götürebileceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yurt dışından Türkiye'ye 2 yılda 1 olan telefon getirme hakkını, 3 yılda 1'e çıkardı. Kayıt ücretini de 170 liradan 618,60 liraya yükseltmişti. Dünyada bu uygulamanın başka bir örneği bulunmuyor.

İSTANBUL - AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, yurt dışından Türkiye'ye 2 yılda 1 adet olan telefon getirme süresi 3 yılda 1'e yükseltildi. Önceki aylarda 170 lira olan imei kayıt ücreti de fahiş bir zamla 618,60 liraya çıkarılmıştı.

Gümrük Kanununun bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, artık vatandaşlar ancak 3 yılda 1 adet telefon götürebilecekler.

Bu uygulamanın dünyada başka bir örneği ise bulunmuyor. Türkiye'den satın alınan telefonun, Almanya'ya getirilmesi halinde herhangi bir kayıt yaptırmaya gerek olmadan, telefon süresiz şekilde kullanılabiliyor.

Gurbetçiyi vurdu

Gazeteci Oktan Erdikmen, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "AKP'den gurbetçiye bir gol daha! Artık yurt dışından 2 senede 1 değil, 3 senede 1 telefon getirilebilecek. Telefon açtırma ücreti de zaten yüzde 263,5 zamla 170 liradan 618 liraya çıkarılmıştı" ifadesini kullandı.

Gurbetçi vatandaşlar, Türkiye'de izin yaptıklarında telefonları 4 ay içerisinde kapatılıyor ve imei kayıt ücreti ödemek zorunda kalıyorlardı. 3 yılda 1 telefon götürme hakkının ellerinden alınmasıyla, Almanya'daki telefon sözleşmelerinin yapısı gereği genellikle 2 senede 1 telefon değiştiren vatandaşlarımızın mağdur olduğu kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT